Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ποιμενικός σκοπός Ρούμελης - ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - Αριστείδης Βασιλάρης

Γιώργος Βιδάκης
Κάτω ακριβώς από το φωταυγές Λύκαιο όρος, ανάμεσα σε φυλλωσιές και βράχια, αυτή η τσοπάνα, στέκεται άγρυπνος φρουρός γιατί πολύ σοβαρός κίνδυνος απειλή το κοπάδι της. .....

Προστατεύει έτσι, με κάθε αρχέτυπο ένστικτο της μια από τις ποιο αρχέγονες μορφές επιβίωσης, την κτηνοτροφία.
Το δώρο του Πελασγού στους Αρκάδες, αυτό που ο Πάνας προστάτευε και αγαπούσε περισσότερο, αυτό που έμελλε να περάσει στους αιώνες ως η απόλυτη εικόνα της ευδαιμονίας και του Αρκαδικού ιδεώδους.
Ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδος που θέλουν κι αυτόν να τον αποτελειώσουν. Αλλά, όσοι μπορούν ακόμη να φυλάν Θερμοπύλες σ’ αυτή τη χώρα, δεν θα τους αφήσουν..

Φωτογραφία : Λύκαιο όρος, Αρκαδία




Ποιμενικός σκοπός Ρούμελης Φλογέρα : Αριστείδης Βασιλάρης Βιολί : Αλέκος Αραπάκης Λαούτο : Σταυρός Αδριανός Δίσκος : Δόμνα Σαμίου ‎– Σουραύλι Το 1975 κυκλοφόρησε στη Γαλλία από την εταιρεία Arion, με τίτλο «Les flutes Grecques». Αριστείδης Βασιλάρης Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας, κατάγεται από οικογένεια μουσικών και είναι αδερφός του μεγάλου Μάκη Βασιλειάδη. Εκτός από κλαρίνο που το γνωρίζει πολύ καλά παίζει και φλογέρα μα μοναδικό τρόπο! Ο Βασιλάρης είναι ο πρώτος που μελέτησε και τελειοποίησε τη φλογέρα ανοίγοντας ακόμα δύο τρύπες (απο έξι τις έκανε οκτώ) έχοντας έτσι μια πλήρη οκτάβα στη διάθεσή του! Κατέχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των μουσικών του κλαρίνου γιατί θεωρείται ο πιο ενήμερος και τελειότερος εκτελεστής των αυθεντικών παραδοσιακών τραγουδιών. Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συμμετοχές σε ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές και σε ηχογραφήσεις δίσκων. Εκτός από τα παραδοσιακά παίζει και τα "καμπίσια" όχι όμως όπως παίζονται σήμερα αλλά όπως παίζονταν παλιά. Έχει διδάξει κλαρίνο σε πολλούς νέους μουσικούς. Αποποίηση: Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν έχω κέρδος από αυτό το βίντεο. Δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου. Είναι από την προσωπική μου συλλογή και είναι καθαρά για Διασκέδαση.

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική απόδοση με τη φλογέρα, αλλά και με νόημα ... αναδεικνύει τη σχέση ανθρώπου με τα ζώα .

    Και σε μια διαφορετική εκτέλεση με Ηπειρώτες οργανοπαίχτες και χορευτές σε τριπλό χορό στο Συρράκο Ιωαννίνων !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=HHZC1MOz7uc

    ΑπάντησηΔιαγραφή