Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Χιονοδρόμος στον Παρνασσό έχασε τον προσανατολισμό του, διεσώθη μετά από κινητοποίηση των σωστικών μηχανισμών


Τηρείτε τις οδηγίες και τους κανονισμούς του ΧΚ Παρνασσού

Βιώσαμε σήμερα (5/1/19) στο ΧΚ Παρνασσού ένα δυσάρεστο γεγονός, που ευτυχώς δεν απέβη μοιραίο! ....
Χιονοδρόμος που δεν υπάκουσε τις οδηγίες μας και παραβίασε τις σημάνσεις, έφυγε πίσω από τον Ηρακλή, προσπέρασε την Περιφερειακή και μερικά μέτρα πιο κάτω βυθίστηκε μέσα στην πούδρα όπου και έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του. Ευτυχώς είχε σήμα το κινητό του, μας ειδοποίησε και μετά από κινητοποίηση των σωστικών μηχανισμών μας, διεσώθη.
Υπενθυμίζουμε ότι από χτες το ΧΚΠ είχε ενημερώσει τους πελάτες του ότι με τη σημερινή λειτουργία της Φτερόλακκας θα έπρεπε να δείξουν τη δέουσα προσοχή και να μην ξεφύγουν από τις οριοθετημένες πίστες του κέντρου, επειδή οι κίνδυνοι από το βαθύ χιόνι και τις χιονοστιβάδες ήταν μεγάλοι.
Μάλιστα νωρίς το πρωί και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε προβεί σε αναστολή της χιονοδρομίας στις πίστες τη Φτερόλακκας, λόγω της πολύ πυκνής ομίχλης που σε συνδυασμό με τον ασυνήθιστο για τον τόπο μας μεγάλο όγκο πούδρας (1μ.) εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους.
Το ΧΚ Παρνασσού έχει την τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό ώστε να λαμβάνει μέτρα προστασίας για τους χιονοδρόμους. Οι χιονοδρόμοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του προσωπικού και να μην τις παραβιάζουν.
Η ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ
Βάζει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Θέτει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων (διασώστες κ.λπ.)
Κινητοποιεί ανθρώπους και μηχανήματα των οποίων τα κόστη είναι μεγάλα. Κόστη που σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να πληρώνει ο διασωθείς ή οι οικείοι αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου