Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: Βελτίωση του καιρού από το Σάββατο

Το ΧΚΠ άνοιξε χθες  με 1 ώρα αναστολή (9:00) λόγω των ισχυρών ΝΑ ανέμων που έπνεαν στις κορυφές, συνοδεία πυκνής χιονόπτωσης και περιστασιακά κεραυνών. Επικράτησαν αλπικές καιρικές συνθήκες με δυνατή χιονόπτωση, περιορισμένη ορατότητα και χαμηλές θερμοκρασίες ως -6C. .....

Η ισχυρή χιονόπτωση μας άφησε 40 εκατοστά φρέσκο χιόνι, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, ενώ η χιονόπτωση συνεχίστηκε και όλο το βράδυ.
Η προσέλευση λόγω του καιρού ήταν περιορισμένη αφού η συνθήκες που επικρατούσαν δυσκόλεψαν τους άπειρους χιονοδρόμους. Αντίθετα όσοι έμπειροι ανέβηκαν σήμερα στο ΧΚΠ ευχαριστήθηκαν πούδρες… ακόμη και στον Αίολο!
Για σήμερα Παρασκευή θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις ενώ βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο. Σήμερα θα λειτουργήσουμε κανονικά με το πλατό των Κελλαριών ενώ η Φτερόλακα θα παραμείνει κλειστή λόγω υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων.
Στις 4/1/19 στο ΧΚΠ θα λειτουργήσουν:
ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ
Αφροδίτη, Βάκχος, Αίολος, Ηρακλής, Περικλής και baby 1 & 2
ΠΙΣΤΕΣ
Αφροδίτη (1, 1α), Βάκχος (2, 2β, 15 α), Περικλής (5), Τηλέμαχος (3), Αίολος (4), Ηρακλής (8, 15), Διηάνειρα (12) και baby 2 &3.
ΚΑΙΡΟΣ
Για σήμερα αναμένουμε νεφώσεις, χιονοπτώσεις και πολύ ψύχος. Οι άνεμοι θα είναι στην αρχή ασθενείς Ν και στη συνέχεια ΒΑ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -10C έως -12C.
ΔΡΟΜΟΙ
Η πρόσβαση στο ΧΚΠ θα γίνεται μόνο από Αράχωβα και Αγόριανη μιας και για λόγους επικινδυνότητας χιονοστιβάδων ο δρόμος Κελλάρια – Φτερόλακα παραμένει κλειστός. Απαραίτητη θα είναι η χρήση χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Για τη δική σας ασφάλεια όταν οδηγείτε στο βουνό να έχετε πάντοτε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
ΩΡΑΡΙΟ
Το ωράριο του ΧΚΠ αύριο θα είναι 08:00-16:00 (τελευταία κάθοδος Αφροδίτης 16:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου