Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Μίκαελ Σουμάχερ, πέντε χρόνια σιωπής..



Η ζωή του μύθου της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ άλλαξε για πάντα στις 29 Δεκεμβρίου 2013, όταν υπέστη σοβαρό ατύχημα με το γιο του στις πλαγιές των γαλλικών Άλπεων της Meribel. Μία θλιβερή επέτειος. Πέντε χρόνια μετά, σχεδόν τίποτα για την...
υγεία του δεν έχει δημοσιοποιηθεί και η οικογένειά του έχει μείνει όσο πιο μακριά μπορεί από τον μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Ακόμα και η εκπρόσωπος Τύπου έχει καταφέρει να «χτίσει» ένα τείχος σιωπής και προστασίας για τον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών.

Ο Σουμαχέρ κάνοντας σκι, κινούμενος εκτός πίστας, χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε ένα βράχο και παρόλο που φόραγε κράνος, υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή και ακόμα δίνει μάχη για να αναρρώσει. Σημειώνεται, ότι όταν ο Μίκαελ υπέστη το ατύχημα, ο γιος του Μικ ήταν μόλις 14 ετών και σήμερα ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του.

 

Τα πρώτα χρόνια και οι επιτυχίες

Γεννήθηκε στην Κολωνία στις 3 Ιανουαρίου 1969 και ξεκίνησε από τεσσάρων χρονών να οδηγεί καρτ. Το 1981 πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Πρωτάθλημα καρτ Γερμανίας, το οποίο κατέκτησε τρεις φορές 1984, 1985 και 1987 - μάλιστα το 1987 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ. Το 1988 αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και να μεταπηδήσει από το Πρωτάθλημα καρτ στο Πρωτάθλημα Koening το οποίο και κατέκτησε.

Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία με πολλές διακρίσεις. Στα τέλη του 1995 έχει ήδη δύο παγκόσμιους τίτλους με τη Benetton και παίρνει τη μεγάλη μεταγραφή για τη Ferrari. Ο Σουμάχερ συμμετείχε συνολικά σε 250 Γραν Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 155 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, την οποία συμμετείχε μόνο σε έξι από τους 16 αγώνες, η χειρότερη θέση του στο πρωτάθλημα ήταν η 5η το 1999 όπου δεν συμμετείχε σε έξι από τους 16 αγώνες λόγω τραυματισμού. Συνολικά, ο Μίχαελ Σουμάχερ συμμετείχε σχεδόν 16 περιόδους (στην πρώτη αγωνιστική προς το τέλος της), κατέκτησε επτά φορές το Πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος στην σχετική λίστα, δύο φορές κατετάγη 2ος και τρεις φορές 3ος. Ως μάνατζερ είχε τον Βίλι Βέμπερ από τα χρόνια ακόμα που ήταν στα καρτ.
Στις 3 Ιανουαρίου ο Σουμάχερ θα γίνει 50 και αναμένεται να περάσει τα γενέθλια σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Παράλληλα, η Ferrari θα εγκαινιάσει στις 3 Ιανουαρίου του 2019, μία ειδική έκθεση προς τιμή του Γερμανού «θρύλου» της Formula 1, στο μουσείο της στο Μαρανέλο.  
Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου