Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Δεκαεπτάδα των πρωτοπόρων μαρτύρων της ταχύ-ποίησης: σε καιρούς δίσεκτους όταν όλα τα έσκιαζε η ποιητική φοβέρα και τα πλάκωνε η gourmet σκλαβιά

Συγκρατήστε, θερμότατα σας παρακαλούμε, τα ακόλουθα δεκαεπτά ονόματα: ....

Αργυρώ Λύτρα, Νικόλαος Βαμιεδάκης, Χαρίλαος Χατζηστύλλης, Γεώργιος Σαββινίδης, Κική Κοφφινάκου, Καλλιόπη Κόντε, Γεώργιος Πήττας, Αντώνιος Σκορδίλης, Καλλιόπη Νικολαράκου, Βάιος Αργυράκης,  Φοίβος Κιάφας, Βίκυ Γαβαλά, Νατάσα Γεωργίου, Δήμητρα Γκασούκα, Χαρά Κόλλια, Μάχη Δημητριάδου Lindahl, Φώτης Αποστολίδης.

Συγκρατήστε τα και θα μας θυμηθείτε! Οι σπουδαίοι αυτοί άνθρωποι (ένας και ένας, με σημαντικές επιτυχίες στους τομείς της ζωής όπου ο καθένας τους έχει δραστηριοποιηθεί) είναι αυτοί που έδωσαν ώθηση (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) στο μέγα κοινωνικό αίτημα που επί χρόνια και χρόνια παρέμενε – για λόγους που δεν είναι της παρούσης –ανενεργό: να περάσει στα χρονοντούλαπα της ποιητικής ιστορίας η παρωχημένη gourmet ποίηση και ο κόσμος όλος – επιτέλους – να γευτεί την χορταστική, ευκολοχώνευτη, παν-νόστιμη και απελευθερωτική ταχύ-ποίηση.

Αυτοί οι δεκαεπτά σπουδαίοι ακομπλεξάριστοι άνθρωποι θα είναι οι μεγάλες πρωταγωνιστικές μορφές του αφιερωμένου στη ταχύ-ποίηση 1ου Ελληνοκυπριακού Διημέρου (με διεθνή συμμετοχή) που θα πραγματοποιηθεί στο Εγκώμιο την Άνοιξη του 2019. Μέχρι τότε, και κρίνοντας από τη δυναμική (χιονοστιβάδας) της ταχύ-ποιητικής εξάπλωσης, φαντάζει βέβαιο ότι η μέχρι πρόσφατα φερόμενη ως 100% ανίκητη και αμετακίνητη κλασική ποίηση gourmet θα έχει οριστικά εξοβελιστεί/εξαφανιστεί από το προσκήνιο των γραμμάτων, θα αποτελεί ανεπίστρεπτα παρελθόν. Όμως αυτό στο ελάχιστο δεν μας αρκεί!

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε και θα το κάνουμε, είναι, κατά τη διάρκεια εκείνου του μεγάλης  σπουδαιότητας διημέρου, μεθοδευμένα και με όλη μας την ένταση προς κάθε κατεύθυνση να υπερτονίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι χωρίς τους δεκαεπτά (17) μεγάλους πρωτοπόρους/ μάρτυρες της ταχύ-ποίησης (σε καιρούς δίσεκτους όταν όλα τα έσκιαζε η ποιητική φοβέρα και τα πλάκωνε η gourmet σκλαβιά) το χρόνιο άγος της gourmet ποίησης με τίποτε δεν θα εξαφανιζόταν.

Ποτέ δεν προχωράνε από μόνα τους τα πράγματα, πάντα υπάρχουν οι σπουδαίοι άνθρωποι που παίρνοντας τα υψηλά ρίσκα σε εποχές που όλοι οι άλλοι δειλιάζουν (κιοτεύουν) ανοίγουν τον δρόμο. Και αυτοί, πρέπει όπως τους πρέπει να τιμώνται. Διότιοι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι ταμένοι ΤΑΧΥΤΑΤΑ να έρχονται αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες (ως και εθνικές) καταστροφές.

Υποκλινόμαστε ενώπιον των μεγάλων  πρωτοπόρων ταχύ-ποιητών μας. Ενώπιον δε της απόδοσης των μεγάλων τιμών που δικαιούνται (Άνοιξη 2019) επιφυλασσόμαστε!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου