Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Αυτά η ΕΡΤ τα ξέχασε…

Η (εκλεκτή) δημοσιογράφος κυρία Αργυρώ Λύτρα διαμαρτύρεται –δηλώνοντας οργισμένη – στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διαμαρτυρία της ανήκει σε εκείνο το...

είδος των διαμαρτυριών – τις 100% εύλογες – που τούς πρέπει η ικανοποιητικότερη δυνατή απάντηση. Ως εκ τούτου, αυτούσια σας τη μεταφέρουμε:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ λειτουργεί προβοκατόρικα στο δημόσιο συμφέρον. Πιθανώς ακούγεται υπερβολικό αλλά εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Διότι η δημόσια τηλεόραση για την οποία πληρώνουμε όλοι και όλες, για την οποία πολλοί και πολλές δώσαμε μάχες ώστε να διατηρηθεί στους δέκτες μας, ξεχνάει πολύ συχνά να αναφέρει όλη την αλήθεια, συχνότατα διαστρεβλώνοντάς τη. Αυτή τη φορά όμως δυσκολεύομαι να κατανοήσω και τη σκοπιμότητα που υπήρξε πίσω από το συγκεκριμένο συμβάν.

Δυσκολεύομαι επίσης να καταλάβω πως είναι δυνατόν γνωστοί και mainstream λειτουργοί της δημοσιογραφίας να μην αντιλαμβάνονται καν τι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα στην απλή διεκπεραίωση μιας είδησης.

Η ερώτηση είναι γιατί από την παρουσίαση της παράστασης «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» εξαφανίστηκε παντελώς χτες ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών της. Μου είναι ακατανόητο. Θα προτιμούσα να απαντήσει κάποιος αρμόδιος πριν αρχίσω να υποθέτω ότι έγινε επειδή είναι ανάπηρος, επειδή δεν υπηρετεί την πολιτισμική καθεστηκυία τάξη και άλλα πολλά που φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση και την ΕΡΤ και τους συναδέλφους μου.

Συμπληρωματικά αναρωτιέμαι γιατί ο ένας εκ των δύο σκηνοθετών που ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή δεν εθίγη και δεν διόρθωσε τους δημοσιογράφους.
Μολονότι ως δημοσιογράφο και ως «καταναλωτή» της ΕΡΤ με προσβάλλουν οι πράξεις και οι παραλείψεις συναδέλφων μου, που δεν δικαιολογούνται ούτε ως λάθος ασκουμένου, το έχω ξαναδεί το έργο… Κι αυτό και άλλα πολλά…Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή; Να αρχίσουμε τις καταγγελίες και να σερνόμαστε στα πειθαρχικά; Δεν μπορούμε να συνέλθουμε από μόνοι μας;

Δυστυχώς το ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν διάβασαν ποτέ ούτε τα χοντρά γράμματα του κώδικα δεοντολογίας το γνώριζα. Χτες απογοητεύτηκα όμως γιατί διαπίστωσα ότι υπάρχουν και καλλιτέχνες που δεν τον έχουν διαβάσει… Όσοι και όσες είδατε την εκπομπή κρατήστε μόνο ένα:

Το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε για κανέναν λόγο. Για την ιστορία, σημειώνεται ότι συσκηνοθετεί ο ανάπηρος ακτιβιστής σκηνοθέτης Αντώνης Ρέλλας και ότι η παράσταση είναι αυτό που είναι χάρη στη συνεργασία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών. Αυτά η ΕΡΤ τα ξέχασε…

Αντώνης Σκορδίλης

presspublica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου