Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Προβολή ταινίας Παρασκευή 9/11 και Κυριακή 11/11 στην ΙΤΕΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Παρασκευή 9/11/2018 στις 9μμ
Κυριακή 11/11/2018 στις 8μμ
«Καταπληκτικές γυναίκες» (2017)
του βραβευμένου Μάϊκ Μιλς
με την Ανέτ Μπένινγκ (υποψήφια 4 φορές για Όσκαρ)
Υποψηφιότητα για ΟΣΚΑΡ πρωτότυπου σεναρίου
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=8XJ7w4o8Y8o
ΥΠΟΘΕΣΗ....

1979, Καλιφόρνια: Η 55χρονη Ντοροθέα Φιλντς μεγαλώνει τον έφηβο γιο της μέσα σε μια άτυπη οικογένεια την οποία συμπληρώνουν άλλες δύο νεαρές γυναίκες κι ένας άντρας που τη βοηθάει να ανακαινίσει το σπίτι της. Το τέλος της εποχής της αθωότητας για τον νεαρό Τζέιμι συμπίπτει με αυτό μιας ολόκληρης χώρας. Από μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση, η Αμερική γυρίζει (ιστορική) σελίδα και μπαίνει πλέον φουριόζα στα ιλιγγιώδη, νεοφιλελεύθερα και νεωτερικά ριγκανικά χρόνια.
Ο Μάικ Μιλς («Οι Πρωτάρηδες») κέρδισε μια οσκαρική υποψηφιότητα πρωτότυπου σεναρίου για την τρίτη ταινία του, μία ημι-αυτοβιογραφική ιστορία διασκεδαστικά συγκινητικής ενηλικίωσης.
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Θ. Κουτσογιαννόπουλος (lifo.gr): «Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες γυναικείους χαρακτήρες που έχω δει στο σινεμά τα τελευταία χρόνια, η Ντοροθέα, κεντρική ηρωίδα της ταινίας του Μάικ Μιλς (Beginners), ενσωματώνει με πάθος και θέληση τα αγρίως αντικρουόμενα σήματα που δέχτηκε στη ζωή της, διανύοντας και βιώνοντας τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ού αιώνα. Η πλοκή της ταινίας μένει μακριά από θεαματικές ανατροπές και ηρωικές, άρα εύκολες λύσεις. Από μια πολύ σπουδαία ερμηνεύτρια, σίγουρα την καλύτερη Αμερικανίδα ηθοποιό χωρίς Όσκαρ, και έναν σκηνοθέτη με ευαίσθητη ματιά, δημιουργήθηκε ένα ρευστό αμάλγαμα γυναικών που πάλεψαν με την παλίρροια του 20ού αιώνα και έκαναν πράξη το παλιό γνωστό ρητό «χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις ένα παιδί».
Flix.gr: «Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Mike Mills (Beginners) επιστρέφει με μια αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, την οικογένεια, τον χρόνο και τους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή. Η Annette Bening δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, με συναισθηματική δύναμη μέσα από την αγάπη χωρίς όρους που δείχνει για τον γιο της, μαζί με την αμηχανία της για τον κόσμο στον οποίο εκείνος ετοιμάζεται να μπει. Η ταινία είναι μια επιστολή αγάπης στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας διαμόρφωσαν, καθώς αυτή η αυτοσχέδια οικογένεια σφυρηλατεί ευαίσθητους δεσμούς που εμπνέουν τους εμπλεκόμενους για όλη τους τη ζωή.»
«Η Annette Bening καλύτερη από ποτέ». The Hollywood Reporter
«Η Annette Bening λάμπει». Variety
«Καταπληκτικές στιγμές, κορυφαία ερμηνεία από την Annette Bening και βαθιές σκέψεις για την οικογένεια και την ταυτότητα». The Guardian

«Μια αστεία, συναισθηματικά διαπεραστική ιστορία». The New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου