Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Χρήστος Μουτσιανάς - Ερώτημά μου προς την Δημοτική Αρχή για αγορά και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκυροδέματος.

Σημείωση συντάκτη της επιστολής :
Το ερώτημά μου προς την Δημοτική Αρχή, δεν γράφηκε με αντιπολιτευτική διάθεση.  Είναι η απορία η δική μου, καθώς και πλήθους συμπατριωτών μου στην Πολύδροσο, ....
μαζί με τους οποίους θέλουμε να μάθουμε, σε τι αφορά και που είναι χρήσιμη για την Κοινότητά μας, αυτή η παρασκευή και η μεταφορά τσιμέντου.  Η κατάσταση των δρόμων μέσα και γύρω από την Πολύδροσο, είναι άσχημη, με τις λακκούβες να πολλαπλασιάζονται και να μην γίνεται τίποτα για να καλυφθούν με άσφαλτο. Ενώ είναι γνωστό στην Δημοτική Αρχή, ότι η περιοχή μας είναι χειμερινός τουριστικός προορισμός και ως τέτοιος θα πρέπει να παραμείνει και αναλόγως να προστατευθεί.  Και αντ’ αυτού, μαθαίνουμε για αγορά και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων σκυροδέματος.
Έως και σήμερα, δεν υπάρχει απάντηση στην επιστολή μου.


Το αίτημα

Μουτσιανάς Γ. Χρήστος
Πολύδροσος Παρνασσού                                 Πολύδροσος 5-9-2018
Τηλ. επικοινωνίας 6984724443                        Αρ. πρωτ.17189/5-9-2018
                                        Προς τον
                                            ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
                                            Δ/νση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας - Άμφισσα
                                           Κοινοποίηση :
                                            - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού κον Βασίλειον Πανάγου
                                     -  Τοπικούς Προέδρους Πολυδρόσου, Επταλόφου, Λιλαίας. 
  Θέμα : Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος
  Σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κυρίας Μαρίας Ανδρεοπούλου της 30ης Αυγούστου 2018, και όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ - Τ95), εγκρίθηκε η ανάθεση της προμήθειας σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, στον κ. Γρηγόριο Δήμο, πολιτικό μηχανικό-Ε.Δ.Ε, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ, Α.Φ.Μ 109165557, ΔΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ, αντί ποσού 23.999,89 € με τον ΦΠΑ.
 Η προμήθεια περιλαμβάνει:
-  215 m3 σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 προς 78 €/ m3 χωρίς τον ΦΠΑ.
-  Τη μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος προς 0,25€/km χωρίς τον ΦΠΑ.
Ως πολίτης της ΔΕ Παρνασσού θα ήθελα να με ενημερώσετε:
1. Τι προβλέπετε για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
2. Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
3. Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και εγκριθεί για τα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες από αυτά αναλογούν στην Δ.Ε. Παρνασσού.
4. Πότε προβλέπετε να αρχίσει να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και  εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ως δημότης της ΔΕ Παρνασσού προβληματίζομαι αν τελικά αυτή η τραγική κατάσταση με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής μου, θα αποκατασταθεί άμεσα με σκυρόδεμα, ή με κάτι άλλο.  Γιατί η Πολύδροσος, η Επτάλοφος και η Λιλαία σαν χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, περιμένουν επισκέπτες το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και δεν θα πρέπει η κατάσταση των δρόμων, να είναι έτσι όπως είναι τώρα.
Παρακαλώ για την ενημερωτική σας απάντηση.
Χρήστος Μουτσιανάς

8 σχόλια:

  1. Το σκυρόδεμα δεν ενδείκνυται για επικάλυψη οδών, σε μέρη τα οποία καλύπτονται με χιόνι και συχνά επικρατούν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Η παρουσία δηλαδή παγετού διαρρηγνύει την συνοχή του σκυροδέματος και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, παρατηρείται κονιορτοποίηση του με ανάδειξη των τοποθετημένων πλαισίων DARING. Με λίγα λόγια, μόνον ειδική άσφαλτος πρέπει να τοποθετηθεί στα επίμαχα σημεία του χωριού αλλά και της Πάνω Σουβάλας. Πιστεύω πως οι υπεύθυνοι Μηχανικοί γνωρίζουν και θα πράξιυν ανάλογα.
    Χ.Ι.Κεφαλούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψητό μου μυρίζει? παιδάκια μου μυρίζουν? Πολύς καπνός βγαίνει ρε Μουτσανά. Αυτός ο πολυλογάς ο πρώην δεν πήρε μυρωδιά? λες να πήρε μεζέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα δεις τσιμέντο τσιμεντο να γίνω που λέει και η παροιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΡΑΨΑΜΕ...ΞΑΝΑΓΡΑΨΑΜΕ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΑ ...ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...24 Σεπτεμβρίου 2018 στις 3:05 μ.μ.

    "ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ " και τα σκυλιά δεμένα....

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/02/blog-post_806.html

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/03/blog-post_156.html

    https://polydrososparnassou.blogspot.com/2018/04/12.html#more

    https://polydrososparnassou.blogspot.com/2018/09/blog-post_333.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιδήμαρχος, π. Αντιδήμαρχος, Πρόεδροι των κοινοτήτων τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έπρεπε να τους ρωτήσεις Χρήστο, τα 10.339 κυβικά τσιμέντου, με ποιόν τρόπο και από πού θα μεταφερθούν;... Ποιός θα τα παράγει και ο ανάδοχος της μεταφοράς, έχει καμμιά 20ριά μπετονέρες για να τα μεταφέρει σε έναν μήνα;.... Όχι μόνο καπνός, αλλά και φούρνος για ψητά μυρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "έργο" τόσον της παρασκευής, όσον και της μεταφοράς του παραγγελθέντος σκυροδέματος, έχει δοθεί με απ' ευθείας ανάθεση στον "ανάδοχο" πολιτικό μηχανικό Γρηγόριο Δήμο, από την θεματική αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Ανδρεοπούλου, σύμφωνα με την δημοσιευθείσα στο "diaygeia" ΑΔΑ : 61ΘΨΩ9Θ - Τ95.
    Όπως όμως προκύπτει επίσης από το "diaygeia", ο συγκεκριμένος εργολήπτης έργων με απ' ευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Δελφών, έχει μετατραπεί από "ανάδοχος" έργων, σε "βαπτιστήρι" του Δήμου Δελφών!... Μια απλή διασταύρωση μέσα από "diaygeia"του Α.Φ.Μ. του συγκεκριμένου πολιτικού μηχανικού, με τα ανατεθέντα "έργα" του Δήμου Δελφών, θα αποκαλύψει στον κάθε περίεργο δημότη, το πλήθος των αναληφθέντων από αυτόν μέσω αναθέσεων έργων, όπου εμπλέκονται οι "κουμπαριές", με τα ασφαλτικά, το σκυρόδεμα και τόσα άλλα.
    Οι μόνοι οι οποίοι δεν είναι περίεργοι για τις ...λαμπάδες, τις κουλούρες και τα παπουτσάκια προς το "βαπτιστήρι", είναι οι διανέμοντες τα έργα από το πενιχρό "κομπόδεμα" του Δήμου μας, θεωρώντας εαυτούς υπεράνω ελέγχων και αλώβητους.
    Τώρα όμως, θα πρέπει να απαντήσουν δημόσια, στην επιστολή
    πηγή.Επίκουρος Ιτέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Βάριανη πήγανε τα μπετά. Στο χωριό με τους εκατοντάδες κατοίκους, με τους χιλιάδες επισκέπτες και τα καραβάνια αυτοκινήτων που περνάνε από εκεί για να πάνε στο Χιονοδρομικό. Καλοφάγωτα (Ξέρετε καλά οι ενδιαφερόμενοι!!!!!!!!)
    Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή