Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τη “σκέψη” τους προσφέρουν οι εφοπλιστές, όταν η “πλέμπα” προσφέρει ρούχα και τρόφιμα

Την ώρα που όλοι αυτοί που ανήκουν στην “πλέμπα”, οι φτωχοί, οι ανώνυμοι, αυτοί που όταν πεθάνουν, το όνομά τους δε μνημονεύεται σε κάποιο άρθρο επιχειρηματικής εφημερίδας, ....
την ώρα που οι πεινασμένοι στερούνται από το ψωμί τους και δίνουν το αίμα τους, η “Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών”, δηλώνει πως η “σκέψη της είναι κοντά στα θύματα” της χτεσινής τραγωδίας.
Η “Ένωσις” Ελλήνων Εφοπλιστών (δεν είναι απλή Ένωση, είναι Ένωσις για να ξεχωρίζει από τις ενώσεις που κάνουν οι απλοί λαϊκοί), είναι εκείνο το συνδικάτο εφοπλιστών, που μετράει τη μία επιτυχία μετά την άλλη, μέσα στα χρόνια των μνημονίων και της ύφεσης. Στα χρόνια που οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι, ως εκ θαύματος, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και συγκεκριμένα οι Έλληνες εφοπλιστές κυριάρχησαν στα πέρατα των θαλασσών.
Μόλις πριν 10 μέρες μάθαμε πως οι Έλληνες εφοπλιστές, αγόρασαν περισσότερα καράβια το 2018, από όλους τους άλλους εφοπλιστές, ενώ πριν ένα μήνα μας κατέκλυσε με εθνική υπερηφάνεια η είδηση πως οι Έλληνες εφοπλιστές διπλασίασαν σε χωρητικότητα το στόλο τους, από το 2008 μέχρι το 2018. Συμπτωματικά, αυτά ήταν για τους περισσότερους Έλληνες, τα χρόνια της ύφεσης και των μνημονίων, όπου χρειάστηκε όλοι μαζί να “βάλουμε πλάτη”. Τώρα πώς ενώ βάλαμε όλοι μαζί πλάτη, οι πολλοί έγιναν φτωχότεροι και οι εφοπλιστές  πλουσιότεροι, είναι απορίας άξιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου