Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ - Η κατάσταση στην υγεία

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΩΚΙΔΑΣ
                ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ
Η κατάσταση στην υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – μέρα με την μέρα γίνεται απελπιστική. .....
Χιλιάδες συνταξιούχοι ,άνθρωποι του μόχθου, λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν και μένουν αβοήθητοι και άλλοι πεθαίνουν από τις τραγικές ελλείψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Η επίθεση της κυβέρνησης , Ε.Ε. , κεφαλαίου στις συντάξεις , η επιβολή φοροληστείας, επεκτείνεται και στη δημόσια υγεία. Ό,τι έχει κατακτηθεί στην υγεία προσπαθούν να το διαλύσουν με τις συνεχείς περικοπές δαπανών. Το κλείσιμο νοσοκομείων , ιατρείων του ΙΚΑ και άλλων δομών Δημόσιας Υγείας, η συρρίκνωση του προσωπικού, η λεγόμενη μεταρρύθμιση που προπαγανδίζει η κυβέρνηση οδηγεί στην:


  1. Οριστική εγκατάλειψη της Δημόσιας δωρεάν καθολικής υγείας και περίθαλψη για όλους
  2. Μεταφέρει το κόστος στους ασφαλισμένους και στα ταμεία
  3. Μετατρέπει την Δημόσια Υγεία σε εμπόρευμα για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου
  4. Το κόστος των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής μεταφέρεται στην τσέπη των ασφαλισμένων και πληρώνουν 4 φορές για την υγεία. (άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων που πολλές φορές φτάνει το 75% της τιμής).
Κραυγαλέο παράδειγμα της προαναφερθείσας κατάστασης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.
  1. Βασικές κλινικές δεν λειτουργούν και αδυνατούν να παράσχουν νοσηλεία.
  2. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες, κύρια σε ιατρικό. Παθολόγοι , καρδιολόγοι που υπάρχουν δεν αρκούν για την λειτουργία των κλινικών.
  3. Υλικοτεχνική υποστήριξη είναι ανεπαρκής.
  4. Και όλα αυτά με υποβαθμισμένο τον οργανισμό λειτουργίας.
Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης οι συχνές διαμετακομιδές και για απλά περιστατικά να καθιστούν την νοσοκομειακή περίθαλψη στην Φωκίδα άκρως προβληματική με αβάσταχτα έξοδα και τρομερή ταλαιπωρία ασθενών και συγγενών τους, καθώς και κίνδυνος για την ίδια τους την ζωή.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για Δημόσιο Δωρεάν Καθολικό Σύστημα Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Απαιτούμε τον επαναπροσδιορισμό του οργανισμού του Νοσοκομείου Άμφισσας έτσι ώστε να επιτρέπει την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις .
Την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την επάνδρωση όλων των κλινικών.
Απαιτούμε τον σεβασμό του Δικαιώματός μας στην Υγεία.
Για τα ΔΣ των Συνδέσμων οι πρόεδροι
Α.ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ
Γ.ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
                                  «Φτάνει πια»
Κατόπιν συχνών καταγγελιών μελών του συνδέσμου μας, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και να απαιτήσουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθεί επιτέλους το φαινόμενο της «κλεψιάς» που έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις στην πόλη μας.
Φτάνει πια η περιοχή μας να έχει καταντήσει «ανοχύρωτη πόλη», οι κάτοικοι  να ζουν με το άγχος της καθημερινής απειλής είτε βρίσκονται στο σπίτι είτε έξω. Δε μπορούν ούτε το νεκροταφείο να επισκεφτούν γιατί κινδυνεύουν να βρουν το αυτοκίνητό τους με σπασμένα τζάμια και λεηλατημένο.
Και όπως είναι γνωστό στις υπηρεσίες σας, πιο πολύ ευάλωτα είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα μοναχικά άτομα.
Γιατί αφήνετε έτσι στην τύχη της η όλη κατάσταση, και  ευνομούμενη πολιτεία εν έτει 2018 αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες της;         
Κύριοι αρμόδιοι, ο καθένας στην αρμοδιότητά του και στο μέγεθος που του αναλογεί πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας.
                                                                                 ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.