Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΟΠΩΣ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ.... Πέτρο Κωστόπουλε που έχεις το θράσος να λες ότι μας "ξεβλάχεψες" !


Τι περιμένεις.."Αχτάρι καπ', αχτάρι μίντι" (δείτε τι μετάφραση στο τέλος).
"Νομίζω ότι μόνο καλό έκανα με τα περιοδικά μου ξεβλάχεψα την Ελλάδα"  και  έγινε  ο  κακός  χαμός  πανελλαδικά!  Ο Πρόεδρος της "Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας"(υπάρχει και  αυτό...) το πήγε  παραπέρα με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκδότη και...
παραχώρησε συνέντευξη στην "ΕφΣυν", με αφορμή και το καινούργιο του βιβλίο για τους μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα, διαβάζω στο σάιτ epikairo.
Ο Αποστόλης Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο.

                                                                            ΕΛΛΗΝΕΣ   ΒΛΑΧΟΙ !!!!!

«Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;», τον ρωτούν και ο κύριος Καψάλης  απαντά: «Ευτυχώς, όχι!».

 Α ΡΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ  .............ΚΑΠΟΤΕ !

Καυστικός στο λόγο του, υπογραμμίζει ότι δεν το ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί "η Ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής» τονίζει.


«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. 

Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησαν το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους».
«Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι " κατέληξε…

ΒΛΑΧΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ. "Αχτάρι καπ'. αχτάρι μίντι " . Τέτοιο κεφάλι  τέτοιο μυαλό.

ΑΥΤΑ  ΑΚΟΥΕΙ  ΚΑΙ  Ο  "ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑΣ  ΚΑΙ  ...ΤΟ  ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ....


ΚΟΥΣΚΟΥΣ

2 σχόλια:

  1. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΨΑΛΗ20 Απριλίου 2018 στις 5:22 μ.μ.

    Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    Ο Αποστόλης Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο. Συναντηθήκαμε χτες με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο για τους μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες. Το τηλέφωνό του χτυπούσε ασταμάτητα, αλλά δεν ήταν για την επιστημονική του ιδιότητα που τον αναζητούσαν οι δημοσιογράφοι.

    Ο κ. Καψάλης είναι πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας». Κι αφού ο Πέτρος Κωστόπουλος –των γνωστών λάιφ στάιλ εντύπων της άλλοτε... ισχυρής Ελλάδας και των απολυμένων εργαζόμενων– ισχυρίστηκε ότι... μας ξεβλάχεψε, αναμενόμενο είναι να θέλουμε όλοι να ακούσουμε τι έχει να μας πει ένας περήφανος Βλάχος επί του θέματος.

    Συνέντευξη

    ● Είστε ο πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας». Δεν σας ξεβλάχεψε ο κ. Κωστόπουλος;

    Ευτυχώς όχι! Οι βλάχικοι/αρμανικοί πληθυσμοί όλης της χώρας, αλλά και συνολικά της Βαλκανικής, είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του τόπου και της Ιστορίας του επί σειρά αιώνων, μεγαλούργησαν και διαπρέπουν σε όλα τα πεδία του οικονομικού και κοινωνικού στίβου και διακρίνονται διαχρονικά για την ευεργεσία και τον αλτρουισμό τους.

    Σήμερα, επιχειρούν να διατηρήσουν αναλλοίωτη την πολιτισμική παράδοσή τους και ιδίως την πανέμορφη νεολατινική γλώσσα τους.

    ● Ο κ. Κωστόπουλος χρησιμοποιεί τη λέξη «Βλάχος» υποτιμητικά. Τι έχετε να πείτε;

    Η χρήση του όρου απαξιωτικά (όπως χρησιμοποιείται ενίοτε το «Αλβανός» ή «Πακιστανός») δεν με ξαφνιάζει. Η ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στον στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αισθητική και αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς της οικονομικής.

    Ας αφήσουμε για λίγο τους Βλάχους κι ας δούμε πώς αντιμετώπισε ως εκδότης ο κ. Κωστόπουλος τις γυναίκες: αναπαρήγαγε σε άλλη –ξώβυζη αυτή τη φορά– συσκευασία την εικόνας μιας γυναίκας-σκεύους ηδονής και συμβόλου υποταγής. Ο απόλυτος ρατσισμός και σεξισμός σε ιλουστρασιόν σελίδες...

    ● Είστε λίγο μετά τα 40· λέγεται πως τα έντυπα του κ. Κωστόπουλου ήταν η Βίβλος της γενιάς μας.

    Εκείνα τα χρόνια διάβαζα άλλα πράγματα, μεταξύ των οποίων Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, Λαογραφία και κυρίως Νομικά. Οπότε... δεν είχα την ευκαιρία να ανοίξω τους ορίζοντές μου και να αλλάξω ταυτότητα ή συνείδηση.

    Κατά την άποψή μου, στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και κυρίως στη γλώσσα και στην κουλτούρα τους. Βασικά στοιχεία, επίσης, πολιτισμού είναι και ο σεβασμός των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων γενικά και –εν προκειμένω– στον χώρο των μίντια.

    Ο κ. Κωστόπουλος και οι επιχειρήσεις του υπηρέτησαν με συνέπεια το σύστημα της αρπαχτής και της παραβατικότητας, πετώντας κυριολεκτικά στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

    Θα ήθελα πολύ να του τα πω κι από κοντά, αλλά είναι λίγο δύσκολο να σμίξουμε: εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά και, εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο στο καφενείο του βλαχοχωρίου, θα σας φέρουν χοντρό αλάτι.

    Για να σοβαρευτούμε, την επόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου ο Σύλλογός μας εγκαινιάζει έναν κύκλο δημόσιων ακαδημαϊκών διαλέξεων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για τη γλώσσα και τον πολιτισμό των Αρμάνων/Βλάχων. Θα χαρούμε να δούμε και τον κ. Κωστόπουλο σε αυτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΑ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ20 Απριλίου 2018 στις 5:28 μ.μ.

    Κωστόπουλος: Εγώ το «ξεβλάχεψα» το λέω για τον εαυτό μου- Είμαι και βλάχος


    Και όλα αυτά ξεκίνησαν στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη που βγήκε ο Πέτρος Κωστόπουλος για να μας πει το μεγάλο καλό που έκανε στην Ελλάδα με τα περιοδικά που κυκλοφορούσε στα 80’s και τα 90’s.

    «Έκανα μόνο καλό. Εγώ πιστεύω ότι ξεβλάχεψα σε μεγάλο βαθμό, ξεβλάχεψα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο εκείνη τη στιγμή έψαχνε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

    Τι το θελε;

    Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξαπέλυσαν οργή, προσβολές, ειρωνείες, βρισιές και λυσσαλέα σχόλια και προκλήθηκε σάλος.
    Διευκρινίσεις Πέτρου Κωστόπουλου

    Με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να δώσει διευκρινίσεις για τη φράση «ξεβλάχεψα την Ελλάδα» που προκάλεσε το σάλο μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 .

    Λέγοντας με έμφαση «ζω στην χώρα του απολύτως σχιζοφρενούς ατόμου. Εγώ απάντησα στην πλάκα με τη φράση αυτή επειδή μου έχουν καταλογίσει ότι κατέστρεψα την Ελλάδα και ότι προκάλεσα μέχρι και την την τρύπα του όζοντος.

    Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιώ για την πάρτη μου ότι «ευτυχώς έφυγα από το Βόλο και ξεβλάχεψα»» .

    Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τις αντιδράσεις σε βάρος του είπε ότι «είμαι εδώ και πολλά χρόνια σάκος του μποξ και το ξέρετε» για να προσθέσει ότι «αν το έλεγε ένας άλλος άνθρωπος δεν θα γινόταν τίποτα.

    Υπάρχει μια ασθένεια που δεν θέλει κάποιος να καταλάβει την ουσία αυτών που λες αλλά θέλει να σε δολοφονήσει με ένα γραπτό κείμενό του» .

    Ο Πέτρος Κωστόπουλος απάντησε χαριτολογώντας:

    «Είμαι και ρατσιστής γιατί προφανώς εννοούσα να διώξουμε και τους βλάχους… Από πού είμαι κι εγώ; Από το Μπάκιγχαμ είμαι; Από το Βόλο είμαι! Είναι δυνατόν ο κάθε ηλίθιος να εκλάβει αυτή τη φράση κάπως;» αναρωτήθηκε.

    Μιλώντας για το επιχειρηματικό του παρελθόν στον χώρο των περιοδικών αρχικά είπε ότι «εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πήρα δάνεια. Το ΠΑΣΟΚ με έγραψε στα τρία του» για να προσθέσει ότι «ο Τύπος όταν βγήκε το ΚΛΙΚ έγινε ξεβλάχωμα, ήταν Ευρώπη (σ.σ. το Κλικ), τότε το μεγαλύτερο αντίστοιχο ήταν ο Χατζηφωτίου με στήλη κοσμικών».

    Αποκάλυψε, δε, ότι «πριν από έναν μήνα κάποιος μου είπε να βάλουμε λεφτά να βγάλουμε περιοδικό και του απάντησα «δεν βάζεις αυτά τα λεφτά να κάνουμε ταξίδια και να μην χρωστάμε κανένα;»».

    Σύμφωνα με τον ίδιο «καλό περιοδικό που να βγει στο περίπτερο δεν μπορείς να βγάλεις γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Ήταν υπερπαραγωγές και τα δικά μου και των άλλων εκδοτών».

    Στην ερώτηση τι θα έλεγε σε όσους σχολιάζουν σε βάρος του ο Πέτρος Κωστόπουλος αφού παρατήρησε ότι «μιλάμε για στημένη συντήρηση απέναντί μου» για να προσθέσει: «τι απάντηση να δώσεις σε κάποιον επειδή μετακόμισα; Μιλάμε για κακοήθεια βαριά και εγώ γελάω από χθες».

    «Αναρωτιέμαι: αφού με σιχαίνονταν και δεν με διάβαζαν γιατί ασκούν κριτική; Δεν μπορεί από μια λέξη, μια φράση να γίνονται όργια σε βάρος μου» κατέληξε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή