Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Συντονισμένο ιμπεριαλιστικό πλήγμα στη Συρία


Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταδικάζει τη σημερινή πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Καλεί το λαό της Φθιώτιδας να εκφράσει, με κάθε τρόπο, μαζικά την αντίδρασή του στην ιμπεριαλιστική επίθεση.....

   Ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί έχουν πείρα και γνωρίζουν ότι τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα περί «όπλων μαζικής καταστροφής», περί «χρήσης χημικών όπλων» κ.ά. έχουν αξιοποιηθεί και αξιοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις πολεμικές επεμβάσεις. Όπως έγινε στο Ιράκ, όπως γίνεται σήμερα στη Συρία.
   Η όξυνση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η κλιμάκωση της επίθεσης στη Συρία ενισχύουν τον κίνδυνο εκτεταμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες. Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωενωσιακά Στρατηγεία. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό της σε μεγάλες περιπέτειες.
   Συνυπεύθυνες είναι και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις είτε συντονίζουν το βηματισμό τους με την  ευρωατλαντική πορεία, είτε προτείνουν την αναζήτηση άλλων «πόλων», είτε με εθνικιστικές κορώνες επιλέγουν και πάλι την εμπλοκή της χώρας στο σκυλοκαυγά της διεθνούς αστικής τάξης.  
   Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή μας. Και για τούτο είναι επιτακτική η ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας του λαού μας. Είναι επιβεβλημένη η αντιιμπεριαλιστική πάλη ως μέρος της καθημερινής ταξικής του πάλης.

  • Καμία ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και Στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.  
  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.  
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

1 σχόλιο:

  1. ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ..."Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ" !15 Απριλίου 2018 στις 10:44 π.μ.


    ΕΓΩ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΒΛΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται πως διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στην «σκηνοθετημένη», όπως χαρακτηρίζουν, επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.
    Στην παραπάνω ανακοίνωση προς τους δημοσιογράφους προέβη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.
    Σύμφωνα με τον ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.
    «Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή