Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΦΩΤΟ



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε (21-3-2018) ο 1ος Μαραθώνιος Ποίησης "Αγανίκη Αινιάνος - Μαζαράκη" από τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και το Δήμο Λαμιέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. .....
Ο Μαραθώνιος Ποίησης πήρε το όνομα της Αγανίκης Αινιάνος -Μαζαράκη (1838 - 1892) για να αναδείξουμε την πρώτη ποιήτρια της Φθιώτιδας (Υπάτη) , η οποία συμπληρώνει 180 χρόνων από τη γέννησή της. Μετά τη Σαπφώ (6ος αι. π.Χ.) συναντούμε γραπτή γυναικεία ποίηση της Αγανίκης, που εκδόθηκε  ένα χρόνο μετά το θάνατό της, το 1893. με τον τίτλο "Ποιήσεις" 
Οι πολίτες της Λαμίας ξαφνιάστηκαν ευχάριστα το πρωί της Τετάρτης περνώντας από την πλατεία Ελευθερίας, όταν άκουγαν από τα ηχεία του Δήμου γνωστούς Έλληνες ποιητές να απαγγέλλουν ποιήματά τους.
Ο 1ος Μαραθώνιος Ποίησης ολοκληρώθηκε το βράδυ με μελοποιημένα ποιήματα από τον Κώστα Νέλλα και τους μαθητές του. Ποιήματα της Αγανίκης Αινιάνος- Μαζαράκη απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Γιώτα Γάκη και Ελένη Μακρή - Θεοδώρου.



Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου