Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…. στην ΙΤΕΑ

Παρασκευή 2/2 στις 9μμ
Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…. στην ΙΤΕΑ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας προβάλλει βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας......

Το «μακρύ ταξίδι» των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από τη μακρινή Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, τη Γερμανία και άλλες χώρες του εξωτερικού μέχρι τις 80 πόλεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικά πετυχημένο. Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να φτάσουν οι ταινίες των νέων κινηματογραφιστών σε εμάς, τους θεατές, καταλαβαίνει τη σημασία των «ταξιδιών».
Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν:
«Play» του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου (1ο Βραβείο «Χρυσός Διόνυσος»)
Υπόθεση: Μια εταιρεία μεταφορών επιβάλλει στους εργαζόμενούς της μέσα στο καθημερινό σφιχτό πρόγραμμα δουλειάς μία ώρα παιχνιδιού χωρίς όρια και κανόνες. Αυτό που θα ανακαλύψουν οι πέντε υπάλληλοι είναι ότι μπορεί να ξεφύγεις από τους κανόνες αλλά όχι από τις συνέπειες των πράξεών σου και την προσωπική σου ευθύνη για αυτές.
Ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος δουλεύει από το 1995 στη διαφήμιση και η δουλειά του έχει βραβευτεί πολλές φορές. Το PLAY είναι η πρώτη του κινηματογραφική ταινία. Όπως λέει ο ίδιος «Μετά από εκατοντάδες διαφημιστικές ταινίες, είναι η πρώτη μου προσπάθεια να αφηγηθώ μια ιστορία μεγαλύτερης διάρκειας των 2 λεπτών».
«ΚΑΤΑΨΥΞΗ» του Δημήτρη Νάκου (που κατάγεται από τον Πανουργιά Φωκίδας). Πρωταγωνιστεί ο Ακύλλας Καραζήσης. Συμμετέχει η Ξένια Καλογεροπούλου.
2ο Βραβείο «Αργυρός Διόνυσος» και Τιμητική διάκριση σεναρίου
Υπόθεση: Ο Τάσος, λίγο πάνω από τα 50, με καριέρα στο marketing μεγάλων εταιρειών βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια άνεργος. Μεγάλος για μια νέα αρχή, νέος για να παραιτηθεί. Ο στόχος του είναι ένας: να βγει από την «κατάψυξη».
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΜΥΘΙ» του Ευθύμη Χατζή. Ο Ευθύμης Χατζής γεννήθηκε στην Ιτέα. Ήταν δύο χρονών όταν οι γονείς του μετανάστευσαν στην Ν. Υόρκη. Εκεί σπούδασε κινηματογράφο και επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διδάσκει σκηνοθεσία σε στο ΑΠΘ.
Βραβείο Φωτογραφίας
Υπόθεση: Βαθιά μέσα στη γη, ένα έμβιο είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση από κάποια ανεξήγητη ασθένεια. Παραμονή Χριστουγέννων, τρείς κορυφαίοι επιστήμονες από Ασία, Ευρώπη και Αφρική καλούνται να εφαρμόσουν ως έσχατη λύση, μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας.
« Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ» του Χρήστου Σαγιά
Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στον Γιάννη Στάνκογλου
Υπόθεση: Ο Μιχάλης έχει χάσει τη γυναίκα του και δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει την απώλεια. Εξακολουθεί να βάζει δυο πιάτα φαγητό στο τραπέζι. Η βαθιά θλίψη του φωτίζεται όταν, ξαφνικά, το «άλλο» πιάτο μοιάζει να καταναλώνεται καθημερινά.
«ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ» του Χάρη Σταθόπουλου
Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ)
Βραβείο Ήχου

Υπόθεση: Ένα εισιτήριο του ηλεκτρικού στην Αθήνα αλλάζει τέσσερα χέρια. Μια γυναίκα που μόλις γύρισε από μια άκαρπη συνέντευξη για δουλειά, ένας μετανάστης που προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας τσάντες στη μαύρη αγορά, ένας νεαρός που θεωρεί δικαίωμά του να μην πληρώνει εισιτήριο και ένα νεαρό ζευγάρι που θέλει τζιβάνα για τον μπάφο του.  Η Ελλάδα της κρίσης εικονογραφημένη με ένταση, διάφανη φωτογραφία και εντυπωσιακό ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου