Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ .....Sergio Endrigo - LA ROSA BIANCA - José Martì


Γιώργος Βιδάκης

Καλλιεργώ ένα άσπρο τριαντάφυλλο
τον Ιούλη όπως και τον Γενάρη,
για τον αληθινό φίλο
που μου δίνει με ειλικρίνεια το χέρι του.....
Χοσέ Μαρτί, Κουβανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ηγέτης της κουβανικής εξέγερσης κατά των Ισπανών, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1853
Ο Χοσέ Μαρτί είναι το παράδειγμα του ήρωα, του δάσκαλου, του φιλοσόφου, του συγγραφέα, του δημοσιογράφου και του ποιητή.


Cultivo la rosa bianca Il poema XXXIX dei Versos Sencillos di José Martì. Cultivo la rosa blanca En julio como en enero Para el amigo sincero Que me da su mano franca Y para el cruel que me arranca El corazón con que vivo Cardos ni ortigas cultivo Cultivo la rosa blanca Ένα όμορφο ποίημα για την ειρήνη και τη φιλία του μεγαλύτερου ποιητή της Κούβας, Χοσέ Μαρτί. Σε συναυλία στην Κούβα το 1964, ο Sergio Endrigo τραγούδησε αυτό το τραγούδι, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες θεατές. Ανάμεσά τους ήταν Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Το άσπρο τριαντάφυλλο Καλλιεργώ ένα άσπρο τριαντάφυλλο τον Ιούλη όπως και τον Γενάρη, για τον αληθινό φίλο που μου δίνει με ειλικρίνεια το χέρι του. Γι' αυτόν που θέλει το κακό μου και μου κουράζει αυτή την καρδιά με την οποία ζω κάρδους μήτε τσουκνίδες καλλιεργώ, καλλιεργώ ένα άσπρο τριαντάφυλλο. Αποποίηση: Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Το ακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν έχω κέρδος από αυτό το βίντεο. Δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου. Είναι από την προσωπική μου συλλογή και είναι καθαρά για Διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου