Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ενημέρωση των δημοτών για τη λειτουργία του Δήμου Μακρακώμης

   Απευθυνόμαστε στους κατοίκους του Δήμου μας.

   Με αφορμή τη νέα χρονιά 2018, ως δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μακρακώμης,....
μαζί με τις ευχές μας, οφείλουμε να σας επισημάνουμε και να καταγγείλουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Μακρακώμης. Εκτιμούμε μάλιστα ότι αυτή θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

   Η διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, η αδυναμία ή, ακόμα χειρότερα, η αδιαφορία της στο να προωθήσει πολιτικές και να δώσει λύσεις -στα μέτρα των δυνατοτήτων της Τοπικής Διοίκησης- απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, έρχονται να επιβαρύνουν τη βασανιστική καθημερινότητα που βιώνει ο εργαζόμενος λαός και οι λαϊκές οικογένειες της Δυτικής Φθιώτιδας. 

   Μια γκρίζα καθημερινότητα που οφείλεται στην καπιταλιστική κρίση και στην πολιτική που εφαρμόζεται για την αντιμετώπισή της και για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου παραπέρα. Τόσο από την αστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και από τις προηγούμενες της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαδίζουν στοχοπροσηλωμένοι σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ., του ΟΟΣΑ και της εγχώριας πλουτοκρατίας.

    Η χρηματοδότηση των Δήμων -ελέω μνημονίων- έχει μειωθεί κατά 70%. Είναι δεδομένη επίσης η διάθεση της δημοτικής αρχής Μακρακώμης να εξυπηρετήσει ορισμένα ντόπια μικροσυμφέροντα, να εγκλωβίσει συνειδήσεις, να κάνει προσωπική πολιτική. Το αποτέλεσμά τους είναι η ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής μας.

    Οι υπέρογκες τιμολογήσεις σε δημοτικά τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έρχονται να προστεθούν στις φοροεισπρακτικές πολιτικές της κεντρικής διοίκησης. Έρχονται να "στύψουν" και να εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά.

    Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, ο Δήμος Μακρακώμης, πρωτοστατεί στην εφαρμογή ακραίων μέτρων είσπραξης οφειλών. Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προχωρά στην κατάσχεση λογαριασμών σε φτωχούς εργαζόμενους και ανέργους, ακόμη και για μικροποσά.

    Παράλληλα η διοικητική ανεπάρκεια και η αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, έχει ως αποτέλεσμα, μικροεργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται και να προσφεύγουν στα δικαστήρια. Στις αίθουσες των δικαστηρίων και της Εισαγγελίας, μπαινοβγαίνουν μάλιστα και αρκετοί από τους διοικούντες του Δήμου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για διάφορα αδικήματα και παραβάσεις.

  Σε χειρότερη μοίρα, βρίσκονται ορισμένοι φτωχοί εργαζόμενοι συνδημότες μας. Μπροστά στην ανάγκη να εξοικονομήσουν ένα κομμάτι ψωμί για τις οικογένειές τους, εργάστηκαν στις υπηρεσίες του δήμου, όπως η καθαριότητα και η ύδρευση. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, χωρίς κάποια σχέση εργασίας ή με προφορικές εντολές αρμοδίων -χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαιώματα. Πολλοί από αυτούς  παραμένουν απλήρωτοι και με οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

    Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Δήμου δείχνει αδυναμία ή αδιαφορία στο να διεκδικήσει τα απαραίτητα έργα σε κοινωνικούς τομείς όπως η ύδρευση, η άρδευση, η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων και τα οποία θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες. Ταυτόχρονα δεν προχωρά στην πρόσληψη εργαζομένων στους τομείς αυτούς, παραχωρώντας τους σε  εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. Έτσι αυξάνονται κατά πολύ τα ανταποδοτικά τέλη.

  Την κατάσταση αυτή και τον αντιλαϊκό κατήφορο της δημοτικής αρχής, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρόμοιες τοποθετήσεις για τη διαχείριση του δήμου έχουν γίνει και από Συμβούλους της μειοψηφίας.

   Βέβαια, ευθύνες για την κατάσταση αυτή φέρουν και παρατάξεις της μειοψηφίας, καθώς αποφεύγουν να αναδείξουν ολόπλευρα τις αιτίες που τη δημιουργούν. Αποφεύγουν να κατονομάσουν τη γενικότερη πολιτική που προωθεί η κεντρική διοίκηση, τα αστικά κόμματα εξουσίας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης.

  Ως Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης, καλούμε τον εργαζόμενο λαό της Δυτικής Φθιώτιδας να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα. Να αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Να αντιληφθεί ότι η πηγή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει είναι η καπιταλιστική οικονομία και η αστική εξουσία. Να συνειδητοποιήσει ότι και οι καλύτεροι διαχειριστές να βρεθούν, το σύστημα της κοινωνικής αδικίας θα υπηρετούν.


  Τον καλούμε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να γίνει αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει. Τον καλούμε να συμβάλλει στην ανάδειξη του 2018 σε μια χρονιά ανάκαμψης της ταξικής πάλης και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον για αυτόν και τα παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου