Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Με ευρύτατη πλειοψηφία ο διορισμός του Χρήστου Λεοντή στην ΕΡΤ

Θετική γνώμη, κατά πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ......

Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. 
Η ΝΔ δήλωσε "παρών" για τον κ. Λεοντή και "κατά" για την κ. Τσατσαρώνη. 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "κατά" για την κ. Τσατσαρώνη. 
Το ΚΚΕ δήλωσε "παρών" και για τα δύο πρόσωπα. 
Το Ποτάμι δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "παρών" για την κ. Τσατσαρώνη. 
Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "παρών" για την κ. Τσατσαρώνη. 
Η Χρυσή Αυγή ψήφισε "ναι" για τον κ. Λεοντή και "όχι" για την κ. Τσατσαρώνη.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις για τον διορισμό της Κατερίνας Τσατσαρώνη σε θέση μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ. Η αντιπολίτευση βάσισε τις αντιρρήσεις της στο γεγονός ότι η κυρία Τσατσαρώνη είναι διευθύντρια επικοινωνίας του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου και υπηρετεί στη Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν ότι δεν υπάρχει μεν νομικό κώλυμα αλλά υποστήριξαν ότι πολιτικά τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου. Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «στενούς κομματικούς δεσμούς» και ρώτησε την κυρία Τσατσαρώνη εάν θα συνεχίσει να ασκεί την «κομματική δραστηριότητα». Πάντως ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι η κυρία Τσατσαρώνη διαθέτει το κατάλληλο βιογραφικό για τη θέση με πολυετή εμπειρία στην εταιρεία μετρήσεων AGB. Τελικά η τοποθέτηση της κυρίας Τσατσαρώνη εγκρίθηκε με 11 «ναι», 3 «παρών» και 7 «όχι».

Ν. Παππάς: Χρειαζόμαστε στελέχη με εμπειρία στις μετρήσεις τηλεθέασης

Τις αιτιάσεις περί κομματικών κριτηρίων αντέκρουσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς ο οποίος θύμισε ότι τόσο ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Λεοντής όσο και ο πρώην πρόεδρος Διονύσης Τσακνής δεν είχαν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου όσο και του προκατόχου του, Λάμπη Ταγματάρχη. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάει και στο άλλο άκρο αποκλείοντας κάποιο ικανό πρόσωπο για λόγους σχέσεων με κάποιο κόμμα. Επισήμανε, μάλιστα ότι η κυρία Τσατσαρώνη έχει σημαντική πορεία σε εταιρεία μετρήσεων η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για την ΕΡΤ. «Θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο τα συμφέροντα του οργανισμού» εξήγησε ο κ. Παππάς.
Η ίδια η κυρία Τσατσαρώνη ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κομματικό στέλεχος. "Είμαι τεχνοκράτης. Δουλεύω στον κ. Καμμένο και δεν ντρέπομαι γι' αυτό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου