Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Υπερσιβηρικός: Μόνο η φαντασία μπορεί να περιγράψει την διαδρομή .


Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος είναι σιδηροδρομικός άξονας που συνδέει τη Μόσχα και την ευρωπαϊκή Ρωσία με τις ρωσικές επαρχίες της Άπω Ανατολής, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. .....
Η Google τιμάει με ένα Doodle την 100ή επέτειο από την ολοκλήρωση του Υπερσιβηρικού Σιδηρόδρομου.
Η κύρια διαδρομή, ο υπερσιβηρικός, φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ μέσω της νότιας Σιβηρίας και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916. Με 9.288 χιλιόμετρα, σε 8 χρονικές ζώνες, το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ημέρες. Σήμερα άλλες τέσσερις διαδρομές ξεκινούν από τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο.
Ο Υπερ-σιβηρικός αποτελούσε μία ανάγκη της εποχής, απαντώντας σε πολλά προβλήματα του κόσμου. Από τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών  (ελλείψει οδικού δικτύου), σύνδεση των πιο απομονωμένων  περιοχών με τα τοπικά, αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως επίσης και εξυπηρέτηση στρατιωτικών σκοπών ( Ρωσο-ϊαπωνικός πόλεμος, Β’ Παγόσμιος κλπ).
Ο σιδηρόδρομος σήμερα
Ακόμα και σήμερα ο Υπερ-σιβηρικός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα (αν όχι το σημαντικότερο) μεταφορικά μέσα της Ρωσίας. Αγαθά και άνθρωποι μεταφέρονται αθρόα πάνω στις ράγες του, ενώ συνιστά έναν πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό για τους λάτρεις των τρένων, των ταξιδιών και των περιηγήσεων.

Το τρένο
Άλλοτε με την έπαρση του σύγχρονου, άλλοτε με τη σιγουριά του παλιού και άλλοτε παραμυθένιο, βγαλμένο από την κλασική εποχή του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα, το ίδιο το τρένο, τα βαγόνια και η μηχανές του καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος … γούστων και αναπαραστάσεων.
Οι φωτογραφίες  μιλούν από μόνες τους:














Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου