Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ - Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό!

Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός βάζει φωτιά στην Παλαιστίνη και στηρίζει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.
Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό!....

   Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας καταγγέλλει και καταδικάζει τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, βάζουν νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό...... Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την “τρομοκρατία” το δίκαιο αγώνα, την πάλη του λαού της Παλαιστίνης.
   Ως αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα δεν ξεχνάμε την κτηνώδη βία του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων, τις δολοφονίες, τις φυλακές, το τείχος, τους εποικισμούς. Όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων.
   Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, επειδή, στο όνομα της στρατιωτικοοικονομικής συνεργασίας με το Ισραήλ, κρατάει στα συρτάρια την ομόφωνη απόφαση (Δεκέμβρης 2015) της Βουλής και αρνείται να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Η θέση του κ. Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ, ότι ο Αμερικάνος Πρόεδρος δουλεύει “για το καλό του κόσμου”, αποτελεί ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων παιδιών της Παλαιστίνης που έχουν σφαγιαστεί από το κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ.
   Απαιτούμε να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
   Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτή τη νέα επικίνδυνη αντιδραστική εξέλιξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου