Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας - Εγκληματική και Αντιεκπαιδευτική η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Φωκίδα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας,.....
όπως εκφράστηκε αυτή τη φορά, με την κατάργηση των τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής κατεύθυνσης, στα Λύκεια Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ευπαλίου, που απροκάλυπτα δείχνει την αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα της υπαίθρου και τις «ξεχασμένες», για αυτούς, περιοχές της.
Καταγγέλλει επίσης τους ντόπιους εκφραστές της πολιτικής αυτής, τόσο στο Νομό  Φωκίδας, όσο και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που ενώ γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιφέρειάς τους, τα αγνοούν επιδεικτικά, για να είναι αρεστοί στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, με στόχο τη διατήρηση της καρέκλας που τους έχουν χαρίσει.
Οι πολίτες της Φωκίδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ψαλιδίζοντας κάθε φορά τις δυνατότητες που παρέχει το εκπαιδευτικό σύστημα στους μαθητές, έχουν ως στόχο την αποδυνάμωση και τη συρρίκνωση των Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας και τη σταδιακή υποβάθμισή τους, αδιαφορώντας για τις νέες συνθήκες που προκύπτουν, μετά από κάθε τέτοια απόφαση, αφού οι μαθητές θα αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις σε άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις, με αντίξοες συγκοινωνιακές συνθήκες και πρόσθετο άγχος.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο, ότι οι γονείς προκειμένου να εξασφαλίσουν την ηρεμία των παιδιών τους για την αξιοποίηση του χρόνου τους στη μάθηση και όχι στις άσκοπες μετακινήσεις, θα προτιμήσουν τη φοίτηση σε μεγάλα αστικά κέντρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή συνοχή και τα οικονομικά τους, καθώς και των σχολείων της περιφέρειας που θα συρρικνώνονται συνεχώς.
Πολίτες της Φωκίδας, ας μην βλέπουμε το δένδρο που είναι σήμερα η κατάργηση τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού στα Λύκεια, ας σκεφτούμε το δάσος που είναι η αποδυνάμωση και η εγκατάλειψη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιφέρειας σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πρέπει να καταλάβουν ότι οι μαθητές της Φωκίδας δεν είναι αριθμοί και ποσά για τη λογιστική παρακολούθηση του προϋπολογισμού και της δήθεν συμμόρφωσης με το μνημόνιο, που θα έσκιζε ο κ. Τσίπρας.
Οι μαθητές της Φωκίδας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας και είναι απαίτηση μας να αντιμετωπίζονται ισότιμα, σε μόνιμη και σταθερή βάση, με τους συμμαθητές τους των αστικών κέντρων.


Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας

1 σχόλιο:

  1. Μα αυτά τα τμήματα από την αρχή ΔΕΝ είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο! Αφού λοιπόν δεν είχαν εγκριθεί, ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή