Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΦΩΝ-ΔΩΡΙΔΑΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ


Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης χαιρετίζω τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίησή σας ενάντια στην κατάργηση τμημάτων από τα λύκεια της περιοχής μας. .....
Μια περίπτωση που δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στο χώρο της εκπαίδευσης.
Με αυτές τις καταργήσεις, ουσιαστικά καταδικάζεστε σε καθημερινές μετακινήσεις πολλών  χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής σας προκειμένου να συνεχίσετε τις σπουδές που επιλέξατε. Είναι δε τόσο προκλητικοί, που σας το ανακοίνωσαν ενώ είχε ξεκινήσει η σχολική χρονιά, τινάζοντας τον ετήσιο προγραμματισμό των οικογενειών σας στον αέρα.
Αυτά τα μέτρα επηρεάζουν βέβαια και τους εκπαιδευτικούς, όπου από τη μία οδηγούνται οι αναπληρωτές στην ανεργία, αφού η περικοπή των τμημάτων οδηγεί στη δημιουργία πλασματικού πλεονάσματος σε εκπαιδευτικούς. Από την άλλη, για τους μόνιμους αποτελεί χτύπημα στα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς τους αναγκάζει σε μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο προκειμένου να καλύψουν το ωράριο τους.
Και θα έρθει μετά η κυβέρνηση να απαιτήσει θρασύτατα και προκλητικά από τους εκπαιδευτικούς να αξιολογηθούν, σε μια αξιολόγηση όπου καλός εκπαιδευτικός θα κρίνεται αυτός που βάζει πλάτη σε όλους αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, θα προωθεί το σχολείο της αγοράς και τη μόρφωση ως εμπόρευμα.
Η όλη διαδικασία και οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να ντυθούν με κάποιον παιδαγωγικό μανδύα φυσικά. Είναι μέτρα που υλοποιούν τις αποφάσεις του 3ου και 4ου μνημονίου και στην εκπαίδευση, ακολουθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Με αυτά τα μέτρα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών χτυπιούνται βάναυσα και γίνονται θυσία στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων. Πλεονάσματα που καταλήγουν σε νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, σε νέες συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων με τις στρατιωτικές δαπάνες να παραμένουν πάνω από το 2% του ΑΕΠ για την κάλυψη νατοϊκών αναγκών, σταθερά παραπάνω από το αντίστοιχο ποσοστό που διατίθεται στην εκπαίδευση και στη μόρφωση της νεολαίας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, αλλά και με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες σας, σας καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για τις πολιτικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ και των δορυφόρων τους. Να τους γυρίσετε την πλάτη. Να δυναμώσετε τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος όλων των εργαζομένων, όλης της νεολαίας. Για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, που να καλύπτει πλήρως τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα και ανάγκες από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου