Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ .....Μάνο Χατζιδάκι - ΤΟ ΠΕΛΑΓΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ - Μαρία Κωστράκη


Το 1990, σε σημείωμά του, που συνόδευε την ερμηνεία της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ" του Μίκη Θεοδωράκη σε δική του διεύθυνση, από την Ορχήστρα των Χρωμάτων (27 Μαρτίου 1990, Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 1990, Αθήνα), ο Μάνος Χατζιδάκις, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:....
Καθώς αντιλαμβάνεσθε η «Ελληνική Αποκριά» είναι γέννημα μιας περιθωριακής ευαισθησίας που έμελλε να σφραγίσει τον τόπο εδώ και 40 χρόνια, σε πείσμα των κρατούντων και των εμπόρων μες στην οποία υπάρχει το υπέροχο θέμα του σαξοφώνου που το έκλεψα συνειδητά για να γράψω το τραγούδι μου "Το πέλαγο είναι βαθύ", πιστεύοντας όπως ο Στραβίνσκυ πως… «οι μεγάλοι κλέβουν ενώ οι μέτριοι μιμούνται».
Το πέλαγο είναι γλυκό,
χάδι μαζί και δάκρυ
και με κυλάει αφρίζοντας
στου ορίζοντα την άκρη.


Στίχοι - Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις Ερμηνεία : Μαρία Κωστράκη Το πέλαγο είναι βαθύ, κι η αγάπη είναι μεγάλη έχω έναν πόνο στην ψυχή και ποιος θα μου τον βγάλει Το πέλαγο είναι γλυκό, χάδι μαζί και δάκρυ και με κυλάει αφρίζοντας στου ορίζοντα την άκρη. Το πέλαγο είναι παιδί, τρέχει και δεν το φτάνω παιδί και στην αγάπη του, που σαν παιδί το χάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.