Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα του Συνδυασμού «Ανάπτυξη – Αλληλεγγύη»

Κάλεσμα του Συνδυασμού «Ανάπτυξη – Αλληλεγγύη»
με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Μυταρά προς τους επαγγελματίες του Νομού μας
για την συνδιαμόρφωση του προγράμματος.....


«Ο συνδυασμός «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη» εντείνει τις προσπάθειές του για τη συγκρότηση μίας όσο το δυνατόν ευρύτερης ομάδας, η οποία στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα επιχειρήσει να αλλάξει τα δεδομένα στο Επιμελητήριο Φωκίδας. Η πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Ευάγγελου Μυταρά για την διεκδίκηση της προεδρίας έγινε θετικά δεκτή από δεκάδες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπόρους σε ολόκληρη τη Φωκίδα, οι οποίοι με τη στάση τους στέλνουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα.
Η γνώση της πραγματικότητας, στην οποία επιχειρεί ο ελεύθερος επαγγελματίας του νομού μας, δεν αφήνει άλλα περιθώρια αδράνειας. Ο συνδυασμός μας, έχοντας έναν ισχυρό πυρήνα καταξιωμένων στην κοινωνία ανθρώπων, επιθυμεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου. Ο πυρήνας αυτός δεν αποτελεί παρά την αρχή μιας μακράς διαδρομής στην οποία συνοδοιπόροι θα είναι όλοι όσοι το επιθυμούν. Με μία βασική όμως προϋπόθεση… κίνητρό τους θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του συνόλου των μελών του Επιμελητηρίου.
Είναι αλήθεια πως ο φορέας μας σήμερα δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης που θα έπρεπε. Στις δεκάδες καθημερινές επαφές μας με τα μέλη του είναι διάχυτη η αίσθηση απαξίωσης, συνέπεια προφανώς πολλών παραγόντων. Η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τόσο τον ίδιο το φορέα στο τέλμα, όσο φυσικά και τον ελεύθερο επαγγελματία στην απομόνωση, καθώς χάνει ένα βασικό του στήριγμα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, μόνο εάν μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε υγιείς δυνάμεις, και η γλώσσα της αλήθειας λέει πως σήμερα το Επιμελητήριό μας αποτελεί, δυστυχώς, έναν αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικό μηχανισμό, τα έσοδα του οποίου δεν ανταποδίδονται με τη μορφή έργων στους «αιμοδότες» του.
Ο συνδυασμός «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη», επιθυμώντας να κάνει πράξη το άνοιγμα προς όσο το δυνατόν περισσότερους, βάζοντας φρένο στην παραπάνω διαμορφωθείσα κατάσταση, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής, σε όσους το επιθυμούν, να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις για την αναγέννηση του Επιμελητηρίου. Σε συνδυασμό με τις ήδη δικές μας επεξεργασμένες θέσεις, το σύνολο των προτάσεων- απόψεων που θα συγκεντρωθούν θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα υπό τη μορφή προγράμματος στους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπόρους της Φωκίδας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει και δεν θα πρέπει να περισσεύει κανένας. Το διαφορετικό που επιθυμούμε να κομίσουμε για το Επιμελητήριο δε σχετίζεται με το πόσα χρόνια κουβαλά ο καθένας μας στη διαδρομή του στο χώρο. Σχετίζεται με τις ιδέες που φέρει, με τη διάθεσή του για προσφορά και με μία όμως αδιαπραγμάτευτη για εμάς αρχή, που δεν είναι άλλη από την ανιδιοτελή παρουσία όλων μας στα κοινά του κλάδου μας.
Πεποίθησή μας είναι πως με πολύ δουλειά, αλλά και με συνεργασία, το Επιμελητήριο Φωκίδας θα μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο του, ακουμπώντας στις πραγματικές ανάγκες των μελών του. Ας είναι οι εκλογές του Δεκεμβρίου η απαρχή αυτής της νέας διαδρομής, όπου όλοι θα στέκουμε στην ίδια θέση, ισότιμα, από όποια θέση κι αν κατέχουμε, αποδεχόμενοι αλλά και αποζητώντας ταυτόχρονα τον καθημερινό έλεγχο του έργου που θα παράγεται».

Αποστολή προτάσεων:   e-mail. director@arxetypo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου