Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΦΩΤΟ


Εντυπωσιακή συναυλία με το μουσικό σχήμα όπερας MUSICA DEL CUORE (Antonella Orefice, Υψίφωνος – Monica Minarelli, Μεσόφωνος –  Neville Jason Fahy, Πιανίστας) στη Λαμία, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ (8-9-2017).....
    Ένα αφιέρωμα, στη Σοπράνο Μαρία Κάλλας : Έζησα για την Τέχνη, έζησα για τον έρωτα – σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Δρ. Γεωργίου Κακαβά. Κείμενα διάβασε η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου.
Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου (Κάλλας) γενήθηκε από Έλληνες μετανάστες το 1923 στο Μανχάταν και πέθανε το 1977 στο Παρίσι. Έζησε τα παιδικά της χρόνια  στην Ελλάδα, με τη μητέρα της και το 1945 ως Κάλλας  επιστρέφει στην Αμερική. Το 1947 στη Βερόνα και το 1951 στη Σκάλα του Μιλάνου αποθεώνεται. Το 1960 ερμηνεύει με επιτυχία τη «Νόρμα» του Bellini στην Επίδαυρο. Το μοναδικό της ταλέντο αναγνωρίζεται κα η μεγάλη καριέρα είναι πραγματικότητα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης υπήρξε ο μεγάλος της έρωτα από το 1957. Το 1977, οι στάχτες του σώματός της θα σκορπιστούν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, σύμφωνα με την επιθυμία της. «Ανήκω στον ελληνικό λαό, το αίμα μου είναι ελληνικό και αυτό δεν το σβήνει κανένας» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της. Μια γυναίκα με σπάνιο ταλέντο, ένας μύθος που έκανε υπερήφανη την Ελλάδα.
                              

                                                              Κώστας Τσιαλαφούτας    












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου