Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

"Φωκικά 2017": Art Therapy Workshop

Στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών 11-17 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα αφορά τη σύνδεση της Τέχνης & Ψυχικής Υγείας μέσα από την πραγματοποίηση ενός εικαστικού workshop, στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.....


Το συγκεκριμένο workshop θα πραγματοποιήσει από κοινού το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με τον Κοινωνικό Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και το Δήμο Δελφών υπό την επίβλεψη του εικαστικού Νίκου Καναρέλη.

Στο workshop θα πάρουν μέρος φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την καλλιτεχνική πρακτική ως θεραπεία για άτομα με αυτισμό, ψυχικές παθήσεις ή νοητική στέρηση. Φοιτητές - καλλιτέχνες της Α.Σ.Κ.Τ. και λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας θα επισκεφθούν και θα διαμείνουν για έξι μέρες στον καλλιτεχνικό σταθμό των Δελφών και υπό την επίβλεψη ψυχολόγων, ψυχιάτρων, εργοθεραπευτών των δομών Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» θα πραγματοποιήσουν ένα workshop με θέμα την σύνδεση της τέχνης και της ψυχικής υγείας.


Ο φοιτητής - καλλιτέχνης αναλαμβάνει να προτείνει ένα concept πάνω στο οποίο θα συντονιστεί η ομάδα των μελών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συλλογικό έργο. Το έργο κάθε ομάδας, καθώς και τα στιγμιότυπα της υλοποίησής του θα συζητηθούν και θα εκτεθούν στο 10o ART4MORE (www.art4more.org) που θα λάβει χώρα στις 13-15 Οκτωβρίου 2017 στον Trii Art Hub στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου