Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΤΗΣ : Ένας επιτυχημένος θεσμός

     Το Φεστιβάλ Οίτης, που πραγματοποιείται στα Λελέικα Υπάτης – Τόπος Τεχνών «Χώρα», έχει έντεκα (11) χρόνια ζωής και είναι ένας επιτυχημένος θεσμός, αφού έχει φιλοξενήσει σημαντικούς καλλιτέχνες, από το χώρο της Μουσικής και του Θεάτρου. .....
Ο μαγευτικός αυτός χώρος, στους πρόποδες της Οίτης και στην κοιλάδα του Σπερχειού, είναι μια εστία πολιτισμού για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα.

     Τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Οίτης 2017, παρακολουθήσαμε μια αξιόλογη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Λαϊκή – Παραδοσιακή Ορχήστρα «Ρυθμός» του Ωδείου Βόλου, όπου μας παρουσίασαν επιτυχίες με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.
    Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του καταξιωμένου τραγουδιστή και μουσικού Κώστα Μακεδόνα, γιατί με τη συνεργασία του αυτή, δίνει βήμα σε νέες αξιόλογες φωνές όπως είναι οι Ελεάννα Βαρελά, Ζωή Τζαλαβρέτα, Χρήστος Παπάζογλου και Θανάσης Ματζίλης.
Το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός», που δημιουργήθηκε το 2012, συνόδεψε η πολύ καλή Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και η Γυναικεία – Εφηβική Χορωδία του Ωδείου Βόλου «Ρυθμός».
Την ορχήστρα και τις χορωδίες διεύθυνε με επιτυχία ο Μαέστρος Νίκος Χιώτογλου.

    Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η νέα και ταλαντούχα μουσικός Ρίτα Ζωβοϊλη , η οποία κατάγεται από τη Φθιώτιδα και έπαιξε εξαιρετικά στο Κανονάκι. Η αγάπη της για τη μουσική εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία και συνέχισε με σπουδαίες μουσικές σπουδές στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη. Στις πόλεις αυτές διδάσκει σε Ωδεία και συμμετέχει σε μουσικές παραστάσεις. Συμμετείχε, επίσης, στη Συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα και το Μουσικό Σύνολο «Ρυθμός», που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο  2017στο Βόλο, σε ένα πολυπληθές μουσικό ακροατήριο. Το ξεκίνημά της είναι εντυπωσιακό. Πιστεύω ότι θα μας χαρίσει μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις – επιτυχίες  στο μέλλον.     
    Η εν λόγω Συναυλία με το ίδιο μουσικό σχήμα θα παρουσιαστεί, το Σεπτέμβριο του 2017 και στην πόλη της Λειβαδιάς.
    Συγχαίρω όλους τους καλλιτέχνες και τους ευχαριστώ για την υπέροχη μουσική βραδιά που μας χάρισαν. Συγχαίρω, επίσης, τον υπεύθυνο του ΤΟΠΟΣ ΤΕΧΝΩΝ «Χώρα», που συνεχίζει το Φεστιβάλ Οίτης και μας δίνει την ευκαιρία να απολαμβάνουμε ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού.
    Για να συνεχιστεί αυτός ο επιτυχημένος θεσμός οφείλουμε όλοι οι πολίτες της Φθιώτιδας να τον στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας.
            
                                                                     Κώστας  Τσιαλαφούτας 

                                                                              Δάσκαλος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου