Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μύρισε καλοκαίρι στο fabrica de vino.


Καιρό έχουμε να τα πούμε αγαπητοί φίλοι… αγρανάπαυση επιχειρηματική…. τα νεοτέρα είναι ότι δεν υπήρχαν νεοτέρα…. αλλά μόλις «κάτι τρέχει», εμείς τρέχουμε να σας το πούμε. .......
Λοιπόν φέτος το καλοκαίρι καταφέραμε μετά από πολύ κόπο, να «στεγάσουμε» τα όνειρα μας και τις όμορφες νύχτες του καλοκαιριού σε μια δίνης(=Vortex). Από κει θα απολαμβάνουμε τ’ αστέρια και το ολόγιομο φεγγάρι.
Τι είναι το Vortex όμως? Ένας δίπατος χώρος στην δίνη των περιοχών: Κ.Πετραλωνα, Α.Πετραλωνα, Θησείο, Κεραμικός (αρχαιολογικός χώρος) και τις Τεχνοπολις.
Όλες οι παραπάνω περιοχές στροβιλίζονται γύρω από εμάς, ακόμη καλυτέρα μας περιβάλουν. Όπου και να πας στις προαναφερθείσες περιοχές θα καταλήξεις να περάσεις μπροστά από το «νησάκι μας»…. ακούγεται λίγο οξύμωρο, κι όμως το Vortex όπου για φέτος το καλοκαίρι θα στεγάσει το Fabrica de vino S(umber), είναι ένας υπέροχος χώρος στην εκβολή των οδών Ερμού, Θεσσαλονίκης και Ηρακλειδών… που σε παραπέμπει σε νησιωτικό περιβάλλον.
Είναι απίστευτο πόσο κεντρικά αλλά και πόσο εύκολα έρχεσαι εκεί. Τελειώνεις την βόλτα σου στην Ερμού, περνώντας μπροστά από το παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ, και βγαίνεις στο πάρκο? Είμαστε το απέναντι πεζοδρόμιο. Τελειώνεις την Βόλτα σου στην Ηρακλειδών ή στα Πετράλωνα? Καταλήγεις στην αρχή της οδού Περσεφόνης… εεεεε….. στον αριθμό επτά (7) είμαστε εμείς.
Ο χώρος σε ταξιδεύει σε κάποιο νησί της Μεσογείου. Όχι απαραίτητα του Αιγαίου. Η ιδέα ήταν του φίλου και συνεργάτη Πέτρου Κοζάκου aka floorfiller. Καταξιωμένου D.J. και δημιουργού του ιστορικού Faz της πλατειάς Μαβίλη. Το όνομα παρμένο από την ταινία του Κούνδουρου: Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας. Επηρεασμένοι από τον ερωτισμό που εκπέμπει αυτή η ταινία, τι πιο ωραίο να τον μεταδώσουμε σε έναν χώρο, όπου εκεί το κρασί θα βοηθήσει ώστε να διαχυθεί στους συνδαιτυμόνες μας. Το Vortex βάζει τον χώρο και το όμορφο περιβάλλον και η Fabrica de vino το πάθος για το κρασί και την ατμόσφαιρα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρώτο wine bar της πολης μας όπου φέτος στις 16 Ιουνίου κλείνει και τα 6 χρόνια του.
Το Fabrica de vino S σε συνεργασία με το Vortex θα σας προσφέρουν μια υπέροχη λίστα κρασιών από είκοσι δυο (22) παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα. Η λίστα είναι χωρισμένη σε δυο περιοχές με «Red line district» τον Κορινθιακό κόλπο η αλλιώς «Αυλάκι». Συνεπώς θα δείτε 10 παραγωγούς «παν’απ’ τα’ αυλακ’» και 12 παραγωγούς «κατ’ απ’ τα’ αυλακ’» αλλά και από την νησιωτική Ελλάδα. 36 κρασιά στο πρώτο τμήμα και 40 στο δεύτερο. Αρκετά νέα κτήματα που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση σε αυτήν την λίστα του Fabrica de vino S αλλά και πολλά μεγάλα outsider του ελληνικού αμπελώνα που μας έχουν εκπλήξει με τις οινοποιήσεις των τελευταίων 2 ετών. Ξαναγεννιέται η λίστα των κοκτέιλ του Fabrica de vino in the sand που είχε επιμεληθεί με πολύ στοργή ο φίλος και καρντάση, παγκόσμιος πρωταθλητής Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, μια μικρή λίστα με μπύρες τσίπουρα και αφρώδη.
Το μενού του φαγητού κινείται στις κλασσικές γεύσεις του Fabrica de vino, με νέες καλοκαιρινές πινελιές. Το μενού το επιμελούνται τα καμάρια της κουζίνας μας Σάμι Μπεσιερ και Βαγγελης Κωτσογιαννης.
Το Vortex-Fabrica de vino S θα είναι ανοιχτα κάθε μερα από τις 5 το απογευμα μεχρι αργα το βραδυ, και σαββατο Κυριακό από τις 11 το πρωί με καφεδάκι, φαγητά και κρασάκι. Καλό καλοκαίρι να έχουμε και καλοτάξιδο να είναι το νέο μας στέκι.
Σας περιμένουμε
Vortex-Fabrica de vino “S” team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου