Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Danxia: Τα χρωματιστά βουνά της Κίνας

Περπατάς κι ένας «πίνακας ζωγραφικής» ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου. Λόφοι όλο χρώμα και γεωμετρικά σχήματα που δε θυμίζουν σε τίποτα τον κόσμο μας. Κι όμως, οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι αποτέλεσμα Photoshop, αλλά δημιούργημα της Μητέρας Φύσης!....

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, γνωστό και ως «Danxia landform». Danxia σημαίνει «ρόδινο σύννεφο» και είναι ένας σχηματισμός που δημιουργείται από κόκκινο ψαμμίτη που έχει διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου, σε μια σειρά από βουνά που περιβάλλονται από απότομους βράχους και ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς.
Η γραφική περιοχή, η οποία είναι το σπίτι πολλών ναών, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε τουρίστες που έρχονται από όλο τον κόσμο για να πειστούν με τα ίδια τους τα μάτια ότι.. υπάρχει!
Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς αποφάσισε να συμπεριλάβει το φαινόμενο Danxia landform της Κίνας στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς την 1η Αυγούστου του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.