Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση της ΛΣ για την καταβολή μετοχικού κεφαλαίου στον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ ΑΕ

Η διαφωνία μας με τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε. ήταν και είναι πολιτική, εξ αιτίας του χαρακτήρα του. Επειδή είναι Α.Ε. και λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Επειδή με τη λειτουργία του παρακάμπτεται ο έλεγχος και η δυνατότητα παρέμβασης του Δημοτικού Συμβουλίου.....

Εκτιμάμε, ταυτόχρονα, πως ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Διευκολύνει την συνεχιζόμενη προσπάθεια απορρύθμισης και αποδιοργάνωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Γι αυτό η διαφωνία μας συνεχίζει να υπάρχει και να εκφράζεται το ίδιο κατηγορηματικά.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα δικαστήρια ποτέ δεν αντιπαρατίθενται στην πολιτική που συμφέρει την άρχουσα τάξη. Δεν αρνούνται ούτε απορρίπτουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης – της παράδοσης στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» ακόμα και της διαχείρισης των  απορρίμματων. Κατά τη γνώμη μας την επιδιώκουν!
Οι όποιες αντίθεσεις εκφράστηκαν μεταξύ τους, δεν αφορούσαν  τα συμφέροντα του λαού, αλλά τη διαμάχη για τον έλεγχο και την αξιοποίηση του φορέα που θα διαχείριζεται τα απορρίμματα σε όφελος του.
Πέρα, όμως, από αυτά, ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Α.Ε, κατά την άποψη μας :
·       Δεν εκφράζει όλους τους Δήμους.
·       Δεν μπορεί αυθαίρετα να συγκεντρώνει όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας.
Σημειώνουμε, επίσης, πως η ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που δεν αναγνώριζε τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Α.Ε. σημαίνει ακύρωση και της ανάθεσης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην αιρετή Περιφέρεια. Συνεπώς δεν ισχύει ο ψηφισμένος ΠΕΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας. Δεν μπορούν να γίνουν τα προβλεπόμενα έργα.
Τέλος τονίζουμε πως η δικαστική απόφαση που επικαλείται η πλειοψηφία, μαζί με τους υφιστάμενους ανταγωνισμούς, περιέπλεξαν τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με την αγοραία λογική και πρακτική, ούτε με τη δημιουργία τετελεσμένων στη διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε,φυσικά, με την καταβολή οποιουδήποτε ποσού από το Δήμο Λαμιέων προς τον Περειφερειακό ΦοΔΣΑ ΑΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου