Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ» του ΑΝΤΟΝ ΜΑΚΑΡΕΝΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ρωσία:  Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος - εμφύλιος που ακολούθησε μετά τη Σοσιαλιστική Επανάσταση -  ιμπεριαλιστική επέμβαση της «Αντάντ» ενάντια στο κράτος των Μπολσεβίκων. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκατομμύρια άστεγα ορφανά παιδιά προσπαθούσαν να επιβιώσουν στις πόλεις του νεοσύστατου σοσιαλιστικού κράτους, ακόμα και με τρόπους που άπτονταν του κοινού ποινικού δικαίου.......

Το «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Αντόν Μακάρενκο αναδεικνύει τη γιγάντια μάχη του σοβιετικού λαού να δημιουργήσει και να διαπαιδαγωγήσει το «νέο άνθρωπο», που κλήθηκε να θεμελιώσει και να αναπτύξει το πρώτο κοινωνικό σύστημα στην ιστορία στο οποίο καταργήθηκε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Σήμερα: Η επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας, συνδυασμένη με την ιδεολογική επίθεση, τον κατακερματισμό της γνώσης, την παραποίηση της Ιστορίας μέσα στην κοινωνία και το σχολείο, επιβάλλουν στους εργαζόμενους γονείς - εκπαιδευτικούς και στους μαθητές - σπουδαστές που αγωνιούν για τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων να «σκύψουν» στην παιδαγωγική σκέψη του Μακάρενκο. Σκέψη βασισμένη στην παιδαγωγική πείρα, θεμελιωμένη στη μαρξιστική - λενινιστική κοσμοθεωρία και στα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Δρόμου ικανού να δώσει απαντήσεις, διέξοδο και οριστικές λύσεις στα επιδεινούμενα και αξεπέραστα προβλήματα της αστικής παιδαγωγικής,  του σημερινού αστικού σχολειού. 

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ώρα 19.30, αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας

 Παρουσίαση από τον Τάσο Χρονά, στέλεχος του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.