ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ, Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ.

Ο κ. Ταγκαλής μπαίνει στον κόπο να ανακοινώσει στους συνδημότες μας ότι η παράταξή του καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δαπάνη για τον τετραήμερο εορτασμό της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, η οποία ανέρχεται φέτος στο ποσό των 18.000 ευρώ......


Λησμονεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας ότι ο ίδιος ως Αντιδήμαρχος Άμφισσας δαπάνησε το 2014 για τον ίδιο εορτασμό το ποσό των 16.000 ευρώ, σε ένα τριήμερο που είχε τόση μεγάλη εμβέλεια και οργανωτικό μόχθο, που σήμερα δεν ανευρίσκεται καν δημοσιευμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζουμε ότι επρόκειτο για μια χρονιά που ο Δήμος Δελφών ουσιαστικά βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, όπως αποδείκνυαν οι γνωστές εκθέσεις κινδύνου που λάμβανε την ίδια εποχή ο Δήμος μας από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, που μας απειλούσε με επιτροπεία. Μάλλον τότε όφειλε να νοιαστεί κυρίως για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Δελφών ο κ. Ταγκαλής.

Σήμερα η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας έχει βελτιωθεί ουσιαστικά και οι προϋπολογισμοί μας εκτελούνται σχεδόν υποδειγματικά, χάρη στις δύσκολες αποφάσεις και την επίμονη προσπάθειά μας και παρά τις γνωστές «τρικλοποδιές», στις οποίες έχουμε αναφερθεί παλιότερα.

Σχετικά με τον εορτασμό για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων, η δημοτική μας αρχή δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ουσιαστική αναβάθμιση αυτής της επετείου, που την θεωρούμε κορυφαία και πολύ σημαντική για την Άμφισσα και το Δήμο μας. Για το λόγο αυτόν παρουσιάζουμε φέτος, με τη βοήθεια πολλών συλλόγων και δεκάδων συμπολιτών μας, ένα καλά προετοιμασμένο, συνεκτικό και αξιόλογο πρόγραμμα ιστορικής μνήμης και τιμής στον Απελευθερωτικό Αγώνα των προγόνων μας.

Λυπούμαστε που τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, αλλά και μέσα στην περίοδο που πλησιάζουμε στη μεγάλη επέτειο της πόλης μας, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε άλλη μια φορά σε λαϊκιστικές και κατώτερες των περιστάσεων προσεγγίσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας
Αριστείδης Αγγελόπουλος


Υ.Γ. Παραθέτουμε σε αντιπαραβολή τα προγράμματα των εκδηλώσεων 2014 και 2017, ώστε οι συμπολίτες μας να κρίνουν και να συγκρίνουν. Για το 2014 η μοναδική δημοσίευση που καταφέραμε να βρούμε είναι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ώρα της Φωκίδας», το οποίο χρησιμοποιούμε αναγκαστικά ως πηγή.


Από 25 έως 27 Απριλίου Τριήμερες εκδηλώσεις στην Άμφισσα για την ιστορική επέτειο της Άλωσης του Κάστρου των Σαλώνων


Ημερομηνία δημοσίευσης:12/04/2014

Από 25 έως 27 Απριλίου Τριήμερες εκδηλώσεις στην Άμφισσα για την ιστορική επέτειο της Άλωσης του Κάστρου των Σαλώνων  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αναμένεται να εορταστεί και φέτος στην Άμφισσα, η ιστορική επέτειος της Άλωσης του Κάστρου των Σαλώνων  σε τριήμερες εκδηλώσεις από τις 25 έως 27 Απριλίου.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Γενικός Σημαιοστολισμός (οικιών και καταστημάτων) διάρκειας τριών (3) ημερών από την ανατολή του ηλίου της 25ης Απριλίου 2014, μέχρι την δύση του ηλίου της 27ης Απριλίου 2014.
Φωταγώγηση των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης, 26ης και 27ης Απριλίου 2014.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ώρα 19:30
- Χαιρετισμός Δημάρχου
- Χορωδιακό Πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας «Ηχούς», της μικτής χορωδίας «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πατρών και του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ώρα 19:30
Ημέρα Αφιερωμένη στην Άλωση του Κάστρου των Σαλώνων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης.
- Ομιλία: «Η απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων». Ομιλητής Π. Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας.
- Χορωδιακό Πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας του Μώλου, του Φωνητικού Συνόλου του «Μητσάκειου» Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας και της μικτής χορωδίας Δ.Ε. Άμφισσας.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ώρα 07:30
Σημαίνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζουσα θούριους και εμβατήρια.

Ώρα 08:00
Έπαρση Σημαίας από τμήματα Προσκόπων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ώρα 10:15
Πέρας προσέλευσης Φιλαρμονικών και Τμημάτων Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών κ.λ.π. έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού.

Ώρα 10:30
Πέρας προσέλευσης επισήμων και προσκεκλημένων. Συγκέντρωση προσκεκλημένων στο Δημαρχιακό Μέγαρο για μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, ώρα 10:15 π.μ.

Ώρα 10:35
Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, Τοποτηρητή Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας. Πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού.

Ώρα 11:00
Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαϊα (πλατεία Ησαϊα).

Ώρα 11:15
Κατάθεση στεφάνων – Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:45
Παρέλαση τμημάτων μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της Μ.Τ.Ε.Ν.Σ. Άμφισσας, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων στη Λεωφόρο Σαλώνων.

Ώρα 12:15
Δεξίωση των Αρχών στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας από το Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη.

Ώρα 19:45
Έναρξη λαμπαδηφορίας από τμήματα Προσκόπων και Οδηγών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πλ. Κεχαγιά και υποστολή σημαίας στην Πλ. Ησαϊα.

Ώρα 20:15
Σχολική Θεατρική Παράσταση: «Άλωση του Κάστρου των Σαλώνων. Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας – Αθανάσιος Διάκος». Συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Άμφισσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ