ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Θύρα 7, η τραγωδία που σημάδεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο (pics)


Κανείς δεν ξεχνά. Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981. Η μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός. Το sportfm.gr θυμάται την πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Την τραγωδία της Θύρας 7. .....

Παγωμένο και ψυχρό. Έτσι στέκει το τουρνικέ της Θύρας 7 που βρίσκεται ακόμα στη θέση του. Η όψη του, η εικόνα του, έχει να διηγηθεί και να θυμίζει μια ανείπωτη ιστορία. Την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και του Ολυμπιακού. 

Η 8η Φεβρουαρίου του 1981 ήταν μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα στην Αθήνα... 

Κανείς, όταν ξημέρωσε το πρωινό εκείνο δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι αυτή η μέρα θα εξελισσόταν στην πιο αποφράδα, για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Περισσότεροι από 35.000 οπαδοί, κατηφορίζουν εκείνη την μέρα για το παλιό γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός του Σαργκάνη, του Γαλάκου, του Αναστόπουλου, του Νικολούδη και του Γαλάκου, υποδέχεται την ΑΕΚ των Μαύρου, Αρδίζογλου και Μπάγιεβιτς, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μετατρέψουν το παιχνίδι σε θρίαμβο, επικρατώντας με 6-0 της «Ένωσης» με τον Μάικ Γαλάκο να βρίσκει δίχτυα τρεις φορές και από μία οι Κουσουλάκης, Ορφανός και Βαμβακούλας. 

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Όλοι θέλουν να φύγουν και να πανηγυρίσουν αυτή την σπουδαία νίκη. Η απίστευτη χαρά, κάνει κάποιους να θέλουν να πανηγυρίσουν και να βρεθούν κοντά στα είδωλα τους. 
inner

Τα παιδιά της Θύρας 7, προσπαθούν να μετακινηθούν προς τη Θύρα 1 και να αντικρίσουν τους «ήρωες» τους. Εκεί, αρχίζει να εκτυλίσσεται μια απίστευτη τραγωδία. Αυτή που δεν θα ξεχάσει κανείς, όσα χρόνια και να περάσουν. 

Οι δείκτες του ρολογιού σταματούν στις 16.58. Ένας οπαδός γλιστράει σε ένα μαξιλαράκι και κυλάει από τα σκαλιά προς την πόρτα που για άλλους ήταν κλειστή, για άλλους μισόκλειστη. Επικρατεί πανικός και συνωστισμός. Οι φίλαθλοι που κατεβαίνουν δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο. Επικρατεί πανδαιμόνιο. 
inner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ