Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος των εκβιαστών (ΦΩΤΟ)

Πολιτικός -αν όχι και πραγματικός- φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πατέρα του Κωνσταντίνου υπήρξε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας των εκβιαστών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Αστυνομία και στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου......

Πρόκειται για τον μεσίτη Α.Π. ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος της ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου σε δημοτικές εκλογές της δεκαετία του ’90. Όπως φαίνεται μάλιστα από φωτογραφίες που ο ίδιος έχει αναρτήσει στον λογαριασμό του στο facebook υπήρξε και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και ταυτόχρονα πολιτικός εχθρός του Αντώνη Σαμαρά, σε βάρος του οποίου εξαπέλυε σε κάθε ευκαιρία μύδρους καθότι προφανώς είναι από εκείνους που δεν ξέχασαν την «αποστασία» του 1993.
Έχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι ο εν λόγω κύριος ασκεί συχνά σκληρή κριτική στο «σινάφι απατεώνων της Πρώτης Φορά Αριστεράς» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την κυβέρνηση, ενώ φανερώνει τις δεξιές καταβολές του εκθειάζοντας ακόμη και τον Νότη Σφακιανάκη για τα καιρούς ρατσιστικά ξεσπάσματά του.   
Υπενθυμίζεται ότι ο μεσίτης και ακόμη δύο πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, κατηγορούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που είχε στόχο την εκβίαση μεσιτών ,κατασκευαστών και αγοραστών ακινήτων. Απ’ ότι φαίνεται δε κατά την αστυνομική προανάκριση για την υπόθεση της σπείρας των εκβιαστών αποκαλύφθηκε ότι τα τελευταία τρία χρονιά, ο μεσίτης δεν διέθετε άδεια λειτουργίας για το γραφείο του, ενώ προέκυψε και πλήθος φορολογικών παραβάσεων.
koutipandoras.gr

3 σχόλια:

  1. Το σύνηθες πάντως ισχύει: Όταν τελειώνουν τα πολιτικά επιχειρήματα, αν ποτέ υπήρξαν, η συζήτηση γυρίζει στα προσωπικά. ΔΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δις ισόβια σε στέλεχος της ΝΔ για υπεξαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης

    Δις ισόβια επιβλήθηκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) και γνωστό πολιτικό παράγοντα της ΝΔ στην περιοχή, Θεολόγο Καλαϊτζή.

    Ο 54χρονος Θεολόγος Καλαϊτζής υπήρξε δικηγόρος του οποίου όμως αφαιρέθηκε πριν από κάποια χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστογραφίας.
    Ο ίδιος υπήρξε από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη τη ΝΔ στην Ξάνθη. Υπήρξε μέλος της Ν.Δ. από το 1977, ήταν επίσης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και μάλιστα από το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και μέλος της Κεντρικής Επιτρολής της ΝΔ, ενώ το 2009 τάχθηκε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη.
    Από το 1987 μέχρι το 2010 εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε η Ν.Δ. στον δήμο Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το 2003-2004 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
    Η εμπλοκή του με την ΕΠΑΞ και η τοποθέτησή του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπήρξε και ο τελευταίος σταθμός της πολιτικής διαδρομής του Θεολόγου Καλαϊτζή.
    Το δικαστήριο δέχθηκε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα χωρίς κανένα ελαφρυντικό και έκρινε ένοχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ.
    Πρόκειται βεβαίως για μία μόνο υπόθεση σε μία σειρά δικογραφιών διαφθοράς που αφορούν τη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να μη δηλώνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρότι εξετέθη ανεπανόρθωτα από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr, αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του και το γεγονός ότι σ’ αυτό δεν περιελάμβανε τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας Γκαμπρόβσκι, συνεχίζει την ίδια στρατηγική.

    Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν, το όνομα και η περιουσία της συζύγου του (ακίνητα και καταθέσεις) δεν υπάρχουν ούτε στα δύο τελευταία «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής, παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένος να τα συμπεριλάβει όπως άλλωστε πράττουν και οι συνάδελφοί του.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται για την απουσία του ονόματος της συζύγου ότι βρίσκονται σε διάσταση, πράγμα το οποίο ισχύει μόνο για τη φορολογική δήλωση, αλλά σε καμιά περίπτωση για τη δήλωση «πόθεν έσχες». Κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο νόμος δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και αφ’ ετέρου για το «πόθεν έσχες» δεν συμπληρώνονται με σκοπό τη φορολόγηση της περιουσίας, αλλά για τη γνωστοποίησή της.

    Το ζήτημα θεωρείται βεβαίως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αφού ο εκάστοτε πολιτικός, βουλευτής ή αρχηγός κόμματος, θα μπορεί να επικαλείται διάσταση με τη σύζυγό του για να μην συμπεριλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία -που βρίσκονται στο όνομά της- στη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

    Λόγου χάρη, αν κάποια σύζυγος βουλευτή έχει αποκτήσει παράνομα περιουσιακά στοιχεία, τότε με την πρακτική της διάστασης μπορούν αυτά τα ακίνητα να μην δηλωθούν στο «πόθεν έσχες» και αφού πωληθούν και εισπραχθεί το ανάλογο κέρδος, τότε ο η διάσταση παύει να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή