Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το «παρών» της Νέας Δημοκρατίας και η σαφής αντίθεσή της στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης .

H ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών Ν.Δ ενημερώνει για τη θέση της παράταξης για το εφάπαξ στους συνταξιούχους και το Φ.Π.Α. στα νησιά....

   Αυτοί οι οποίοι κραδαίνουν μια απόφαση εντός των συνόρων μας και μιλούν για 13η σύνταξη και εκτός συνόρων, αλλάζοντας τη ρητορική τους, μιλούν για ένα εφάπαξ επίδομα, πρέπει να έχουν πολύ περισσότερη προσοχή και περίσκεψη, όταν μιλούν για την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία, προφανώς, είναι υπέρ της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, που ασφαλώς έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες. Όπως, άλλωστε, έχουν και οι άνεργοι και ιδίως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι εργαζόμενοι που από 01.01.2017 οι αποδοχές τους μειώνονται μέσω αύξησης ασφαλιστικών κρατήσεων , οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όλες οι κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται εξαιτίας της αποτυχημένης και  δογματικής πολιτικής του κ. Τσίπρα.
Το «παρών» της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε την αντίθεσή της σε αυτόν ακριβώς τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας δεν συνεννοήθηκε με κανέναν και είχε ως συνέπεια να δυναμιτίσει τη διαπραγμάτευση, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και  άρα, ουσιαστικά να μην ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι προβλέψεις για το 2,7% ανάπτυξη το 2017 τίθενται εν αμφιβόλω. Την ίδια στιγμή που λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, κόβει το 50% του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων τριπλάσιες από το επίδομα το οποίο τους δίνει.
Επιπλέον, το επίδομα αυτό δεν έχει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι το παίρνουν ενώ έχουν λιγότερη ανάγκη, έναντι κάποιων άλλων.
Στο παιχνίδι που παίζει η Κυβέρνηση στις πλάτες του ελληνικού λαού, εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι.
Το Φ.Π.Α. στα νησιά: Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, υπερασπίστηκε επί 3 χρόνια, το μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά και δεν αποδέχτηκε τις απαιτήσεις των δανειστών για κατάργησή του. Όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε στη Βουλή την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά, η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε.  Άρα, είναι προφανές, ότι εμείς μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και ότι η Κυβέρνηση αναγκάζεται, σύρεται, να αλλάξει στάση, όχι για όλα τα νησιά, αλλά για κάποια νησιά. Και μιλάει για αναστολή του μέτρου εφαρμογής της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ για ένα χρόνο , για τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα.  Ο κ. Τσιπρας υπεραμύνεται της  δέσμευσης  της κυβέρνησης για εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ , ωστόσο δεν θα εφαρμοστεί όσο τα νησιά του Αιγαίου παραμένουν υπό τη μεταναστευτική πίεση. Η αναστολή αφορά τα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο Κω και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής.


Γραφείο τύπου

ΔΗΜ.ΤΟ Δελφών 

2 σχόλια:

  1. Δεν πηγαίνατε σημερα στις ουρές να δειτε τι μαγκορια θα έπεφτε παλιολαμογια. Αν ηταν κανενας Χριστφορακος θα ψηφίζατε. Περιμενετε με τετοια μυαλα να ερθετε στην κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΡΩΝ. ΤΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΤΕ Ε? ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ. ΞΕ - ΚΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή