Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική σχέση του Κουτρουμάνου με τη ΝΔ, αλλά με τρόπο που μάλλον αγνοεί το επιτελείο Μητσοτάκη

Η ΝΔ πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται έχει ιστορική σχέση με το κόμμα, αλλά με τρόπο που μάλλον αγνοεί το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη......

Ο Κουτρουμάνος είναι συγκεκριμένα ο άνθρωπος που ως πρόεδρος δικαστηρίου στον Βόλο εκδίκασε την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα, καταδικάζοντας τον θύτη Ιωάννη Καλαμπόκα σε ισόβια εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό.
Υπενθυμίζεται ότι καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε μ’ έναν σιδηρολοστό με τον οποίο χτυπήθηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πάτρα. Ο Νίκος Τεμπονέρας είχε σπεύσει στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο της πόλης για να προστατεύσει τους μαθητές του.
Ο Καλαμπόκας από την πλευρά του ήταν στέλεχος της ΝΔ (της ΟΝΝΕΔ συγκεκριμένα) και δημοτικός σύμβουλος και καταδικάστηκε ως ο δολοφόνος του καθηγητή Τεμπονέρα, γεγονός που ποτέ δεν αποδέχθηκε η ΝΔ και η ΟΝΝΕΔ οι οποίες διαχρονικά στήριζαν την αθωώτητα του στελέχους τους, με πολλά στελέχη του κόμματος μάλιστα να τον έχουν μετατρέψει με την πάροδο των ετών μέχρι και σε ήρωα ή τουλάχιστον μάρτυρα.
koutipandoras

1 σχόλιο:

  1. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟ3 Νοεμβρίου 2016 στις 11:17 π.μ.

    Ο Διονύσης Τεμπονέρας που εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο συνέδριο, είναι ο γιος του καθηγητή που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα στην Πάτρα
    Έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο του Διονύση Τεμπονέρα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και γιο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που δολοφονήθηκε από τον Γιάννη Καλαμπόκα το 1991 στην Πάτρα, βρήκε η πρόταση της ΝΔ για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

    Με ανάρτησή του ο κ. Τεμπονέρας υπερασπίζεται την επιλογή του Αθανάσιου Κουτρουμάνου υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο δικαστικός που «με μια απόφαση κόσμημα για τους νομικούς κύκλους της εποχής καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ τον δολοφόνο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στο δικαστήριο».

    Διαβάστε την ανάρτησή του στο Facebook:

    Η Νέα Δημοκρατία μαθαίνω πως προτείνει τον Θανάση Κουτρομάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για την Προεδρία του Ε.Σ.Ρ..

    Η άποψή μου για τις δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές είναι σαφής:

    Πλήρως εκφυλισμένοι θεσμοί, χωρίς καμία νομιμοποίηση από την κοινωνία, με κομματικές εξαρτήσεις που στερούνται δημοκρατικής εκπροσώπησης αφού ούτε από το λαό εκλέγονται τα μέλη τους, αλλά ούτε και ελέγχονται από αυτόν για τις επιλογές τους. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα άλλωστε, ποτέ δεν είδαν έναν εκπρόσωπο τους ανάμεσα στα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών, παρά μόνο ελίτ με κομματικές αναφορές ή και απολιτίκ προσωπικότητες με σαφείς εντολές να αποτελούν διακοσμητικές φιγούρες ήπιας πολιτικής παρέμβασης, συντηρητικής πάντα κατεύθυνσης (αφήνω στην άκρη τον τραγέλαφο των εξάμηνων παρατάσεων της θητείας των μελών του ΕΣΡ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για χρόνια, πρακτική που είχε ευτελίσει το θεσμό επανειλημμένα, αλλά και την πρόσφατη άρνηση της ΝΔ να συγκροτήσει το θεσμό που δήθεν υπερασπίζεται όψιμα ).

    Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του όμως ίσως αμελούν ποιος είναι ο προτεινόμενος τέως ανώτατος δικαστής που προτείνουν για την προεδρία του ΕΣΡ.

    Ιστορία λοιπόν και πάλι...

    Είναι ο δικαστής που απέδωσε δικαιοσύνη στην υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Ν.Τεμπονέρα στην Πάτρα, παρά τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των μελών της ΟΝΝΕΔ, των στελεχών της ΝΔ που συμμετείχαν στην δίκη άμεσα ή έμμεσα και άλλων παρακρατικών μηχανισμών της εποχής . Είναι εκείνος που με μια απόφαση κόσμημα για τους νομικούς κύκλους της εποχής καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ τον δολοφόνο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στο δικαστήριο, γιατί στη συνείδηση του κόσμου καταδικάστηκε και θα καταδικάζεται όσο ο φασισμός και οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να βγουν από τα λαγούμια της ιστορίας.
    Για την απόφαση του μάλιστα αυτή εστάλη λίγους μήνες μετά ..να δει το κλίμα σε διάφορα ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, ενώ το 2010 παραλείφθηκε πραξικοπηματικά από την ιεραρχία του Αρειού Πάγου στις κρίσεις των δικαστών. Διετέλεσε αρχικά αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος του ΑΠ για ελάχιστο χρονικό διάστημα όταν βέβαια δεν εκκρεμούσαν σοβαρές υποθέσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολιτικό πρόβλημα στην Κυβέρνηση ενώ λίγο μετά συνταξιοδοτήθηκε.

    Επίσης, μειοψήφησε σε δίκη στον ΑΠ υπέρ πολίτη θύματος της ναζιστικής θηριωδίας που ζητούσε αποζημίωση για καταναγκαστική εργασία κατά της Siemens. Μειοψήφησε υπέρ των συμβασιούχων, υπέρ των εργαζομένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας κι ήταν πρόσφατα εισηγητής στην υπόθεση της διαθήκης του Ν. Καζαντζάκη.

    H σχέση του Μητσοτάκη με όσα υπερασπίστηκε ο Κουτρομάνος στην πορεία και την διαδρομή του τα τελευταία 30 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, είναι η εξής: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή