Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Να γιατί επιτίθενται στον Πολάκη, υπόλογοι Μητσοτάκης και σία για οσμή σκανδάλου

Σε σφοδρή επίθεση σε βάρος της ΝΔ προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αποκάλυψη οσμής σκανδάλου κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος στο οποίο εμπλέκονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων οι πρώην υπουργοί Μάκης Βορίδης και Μάριος Σαλμάς......

«Με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύπτεται μια σκανδαλώδης απόφαση», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2014, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ο τότε υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, (ΝΔ) και ο αναπληρωτής υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος, (τότε ΠΑΣΟΚ), υπέγραψαν μια απόφαση με την οποία αποδέχονται την εισήγηση του ΚΕΣΥ, υπό την προεδρία του Π. Σκανδαλάκη, πρώην βουλευτή και υφυπουργού Εξωτερικών της ΝΔ, για την τιμολόγηση διαγνωστικής αρθροσκόπησης σε ιατρείο, ως κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου, δηλαδή με την ίδια τιμή με την κανονική αρθροσκόπηση, η οποία περιλαμβάνει και νοσηλεία που γίνεται σε κλινική ή νοσοκομείο.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, τα οποία παρουσιάζει το δημοσίευμα, για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, πήραν παραπεμπτικό, μέσα σε ένα χρόνο, 550 ασθενείς, από τον ίδιο γιατρό, που δεν είναι άλλος από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό της ΝΔ, Μάριο Σαλμά.
Στις 19/2/2015, ο ΙΣΑ χορήγησε άδεια λειτουργίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία), το οποίο συστεγάζεται, συμπτωματικά, με το ιατρείο του Μ. Σαλμά, και το οποίο εκτελούσε τα παραπεμπτικά της διαγνωστικής αρθροσκόπησης.

«Η ΝΔ δεν αρκέστηκε να διαλύσει την Υγεία»

Η συγκεκριμένη εξέταση, η οποία, όπως κατήγγειλε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή, υπερκοστολογείτο κατά 300%, υπολογίζεται ότι επιβάρυνε το ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 825.000 ευρώ, από το καλοκαίρι του 2015 ως τα τέλη Αυγούστου 2016».
«Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, φέρει την οσμή σκανδάλου κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος, στο οποίο εμπλέκονται, είτε με την υπογραφή τους, είτε άμεσα, κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένουμε άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας:
«Διότι, από ότι φαίνεται, η ΝΔ δεν αρκέστηκε να διαλύσει τα πάντα στον τομέα της δημόσιας Υγείας, και να αποδιαρθρώσει όλες τις δομές πρόνοιας, αλλά εργαζόταν και υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων ιδιωτών, κάποιοι από τους οποίους ήταν και στελέχη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου