Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Στην τελική ευθεία η αδελφοποίηση Λαμίας-Τεχεράνης


Το κουλούρι
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Φθιώτιδας, η συνάντηση του δημάρχου Λαμίας με τον ομόλογό του της Τεχεράνης, στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο δήμων.....

Νίκος Σταυρογιάννης και Μοχάμεντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ τα είπαν για ώρες, καταλήγοντας πως οι δύο πόλεις έχουν πολλά κοινά σημεία, όπως η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων, η υψηλή περιεκτικότητα καυσαερίων στην ατμόσφαιρα, η πληθώρα εκπαιδευτικών οργανισμών αλλά κι η περιφορά νεκρών ιερωμένων στους δρόμους.
Μάλιστα, οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν στην ανταλλαγή νεκρών ιερωμένων, με τον μητροπολίτη Καλλίνικο να επισκέπτεται σύντομα την Τεχεράνη, ενώ στις αρχές του νέου έτους νεκροί θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν αναμένεται να κάνουν το γύρο της Λαμίας, υπό τους ήχους παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.
«Είναι χαρά μας να βλέπουμε πως δυτικές χώρες ακολουθούν τα ήθη και έθιμα της δικής μας παράδοσης, δείχνοντας βαθιά πίστη στα θεία, ακολουθώντας παράλληλα οπισθοδρομικές αντιλήψεις. Μετά τις βουτιές στη θάλασσα για να πιάσετε σταυρούς, πλέον προσεύχεστε για βροχές και περιφέρετε νεκρούς παπάδες. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Κάνουμε την αρχή με τη Λαμία, όμως σύντομα μπορούμε να αδελφοποιηθούμε με ολόκληρη τη χώρα», σχολίασε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της συνάντησης ο κ. Γαλιμπάφ, με τον κύριο Σταυρογιάννη να συμπληρώνει:  «Ας πάρουμε κι εμείς μερικά μαθήματα απ' τους Ιρανούς. Χαζοί είναι που οι θρησκευτικές τους ηγέτες έχουν τόση δύναμη»;
Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι της Λαμίας θα πολεμούν με αυτούς των Καμμένων Βούρλων αναπαριστώντας τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η κεντρική πλατεία της Τεχεράνης να μετονομαστεί σε «πλατεία Άρη Βελουχιώτη».
ΠΗΓΗ: http://www.tokoulouri.com/

3 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΤΗ.
    ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ -ΑΦΟΥ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Η'' ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ αμάν Ωχ αμάν
    Μας την πέσαν Ταλιμπάν
    Θα μας πάρουν τον αντι
    Πάνω στον χρυσό του θρόνο
    Θα τον κάνουνε πλατεία
    Και θα έχουν τρικυμία
    Απο έγγραφα πολλά
    Και αλλα διαδικαστικά
    Θα πετάξουνε τις μπούργκες
    Οι γυναίκες της Καμπούλ
    Και τα μίνι θα φορέσουν
    Φεύγοντας για Ιστανμπούλ.
    Τι καλά τι καλά
    Η επέτειος του ΟΧΙ
    Των Ελλήνων την ανδρεία
    Την ανάδειξε ξανά
    Τώρα ελεύθερα θα δώσει
    Μάχες για να συμμορφώσει
    Οικογένειες του χωριού
    Μπάς και βγάλουν εισητήριο
    Και αυτές για Αφγανιστάν

    Μοσκώφ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λασκαράτος αφορίστηκε για το έργο του Μυστήρια της Κεφαλονιάς, όπου καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στον τόπο του και ειδικά του κλήρου. Το ανέκδοτο λέει πως ως αντίδραση στον αφορισμό πήγε στους παπάδες τα παπούτσια του, ζητώντας τα να τ’ αφορίσουν κι αυτά, ώστε να μη λιώσουν Οταν ο επίσκοπος τον αφόρισε, κάποιος πήγε να τον επισκεφθεί για να του το αναγγείλει και μάλιστα ειρωνικά ...."Τα έμαθες σιόρ-Ανδρέα, ο επίσκοπος σε αφόρισε" και τότε ο Λασκαράτος του απαντά: "Ευχαριστώ τον επίσκοπο για τον αφορισμό, αλλά θα τον παρακαλούσα πολύ να μου αφορίσει και τα παπούτσια των παιδιών μου για να μη λιώσουνε ποτέ" (πίστευε ότι όποιος αφορισθεί και πεθάνει δε θα λιώσει ποτέ).. Έγραψε αργότερα:

    Γιατί αν εκειό το ράσο που φορείτε
    δεν σας δικάει να ζείτε με τιμή,
    γιατί δεν το πετάτε να γενείτε
    πραματευτάδες ή αμαξοδηγοί;
    Κλέφτουν κι εκείνοι, ναι, κλέφτουν και γδυούνε,
    μα τουλάχιστον δεν ιεροσυλούνε.

    (Η γέννησίς μου, απόσπασμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή