Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ Οργή και αγανάκτηση από τους συνταξιούχους, που βλέπουν το πενιχρό τους εισόδημα να συρρικνώνεται κι άλλο

Ακόμα πιο βαρύς έπεσε χτες ο πέλεκυς των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις σε 150.000 περίπου συνταξιούχους του Επικουρικού (ΕΤΕΑ), με τη δεύτερη φάση επαναπροσδιορισμού των συντάξεων, σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο 4387/2016, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τέθηκε πλέον σε εφαρμογή.....

Οι νέες περικοπές προκάλεσαν και προχθές την οργή δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων του ΕΤΕΑ, όταν αρκετοί απ' αυτούς διαπίστωσαν, μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις των τελευταίων χρόνων, ότι οι συντάξεις τους οδεύουν προς εξαφάνιση! Έτσι, αν και σε ανακοίνωσή του το ΕΤΕΑ κάνει λόγο για μεσοσταθμικές μειώσεις στο 8% - 10%, στην πράξη χιλιάδες συνταξιούχοι διαπίστωσαν πως η επικουρική τους σύνταξη μειώθηκε μέχρι και πάνω από 40%!
Είναι χαρακτηριστικές οι  καταγγελίες συνταξιούχων  που είδαν την επικουρική τους σύνταξη να περικόπτεται κατά 85 - 100 ευρώ, μετά τη χτεσινή περικοπή. Σημειώνεται ότι οι  εν λόγω συνταξιούχοι, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν  με πάνω από 35 χρόνια ασφάλισης και μάλιστα στα Βαρέα Ανθυγιεινά, (ΒΑΕ) στο χώρο των μεταλλείων, λάμβαναν αρχικά σύνταξη (κύρια και επικουρική, κατά μέσο όρο ) 1.720 έως 2300 ευρώ και σήμερα, μετά τις μειώσεις των τελευταίων χρόνων, η σύνταξη συρρικνώθηκε στα 1.164 έως 1200 ευρώ (μείωση 39,3% έως 43%). Με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού πάμε στο 55%-64% και με ΕΝΦΙΑ, εφορία, ανατιμήσεις, τέλη , διόδια κλπ πάμε αισίως σε μειώσεις που αγγίζουν ακόμη και το75%. Δηλαδή οι συνταξιούχοι έχασαν τα ¾ της αγοραστικής τους δύναμής. Να μην μπορούν να φιλοδωρήσουν τα εγγόνια που πέρασαν στα πανεπιστήμια! Δηλαδή,  έχουν αφαιρέσει τα 3/4 της σύνταξης, που πλήρωσε με 35 χρόνια εργασίας και εισφορών από το μισθό.

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ!
Επιπλέον, με την καταβολή της σύνταξης του Οκτώβρη, αναμένεται να «αναπροσαρμοστούν» οι συντάξεις και σε ορισμένα ακόμα Ταμεία, που έχουν πλέον ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, ανεβάζοντας κι άλλο - όπως αναμένεται - τον αριθμό των συνταξιούχων στους οποίους θα επιβληθεί το νέο χαράτσι. Επιπλέον, στο τρίμηνο Οκτώβρη - Δεκέμβρη θα γίνει και η παρακράτηση (με βάση τα νέα μειωμένα ποσά που προέκυψαν) των αναδρομικών από τον Ιούνη που ισχύουν οι νέες περικοπές.
Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ
Η 2η Σεπτέμβρη, όπως και η 2η Αυγούστου, σημειώνει η Ομοσπονδία μας, «θα μείνουν στην ιστορία σαν "νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου", με τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους να βλέπουν τη νέα σφαγή των συντάξεών τους να συνεχίζεται και να φτάνει συνολικά στο 1.785 δισ. Αν υπολογίσουμε και την επιβάρυνση των εργαζομένων (με τη βίαια αύξηση των εισφορών που επέβαλε η κυβέρνηση), που είναι 1.251 δισ., το συνολικό κόστος της βάρβαρης αυτής πολιτικής θα είναι 3 δισ. στην 4ετία, που θα τα αρπάξουν από τις τσέπες μας.
Τέτοια "ανακούφιση" εννοεί ο πρωθυπουργός ότι επιφυλάσσει στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μας ανακουφίζει από τον προβληματισμό «τι να τα κάνουμε τόσα πολλά». Ο χορός των περικοπών θα συνεχιστεί μέχρι να αφανιστούν οι επικουρικές και μετά βλέπουμε για τις κύριες...
Συνάδελφοι συνταξιούχοι, ξεσηκωθείτε. Οσοι τρέφανε και την παραμικρή αυταπάτη ότι θα δούμε "άσπρη μέρα" πρέπει να την περιμένουν πλέον όταν ...χιονίσει. Στις 9 και 10 Σεπτέμβρη, οι συνταξιούχοι να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσιο του οργανωμένου ταξικού κινήματος που εκφράζεται από το ΠΑΜΕ. Με αγώνες θα αντιμετωπίσουν και αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα».

 (Παρακαλούμε αναρτήστε το! Έχει να κάνει με εσάς, τους γονείς σας, τους παππούδες σας, έχει να κάνει με τη ζωή, όλων μας, που μας τη στερούνε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου