Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Dinner in the Sky» -Μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία με την Αθήνα «στο πιάτο» [εικόνες]

Μία διαφορετική γευστική πρόταση έρχεται να σας συναρπάσει στο κέντρο της Αθήνας. Ένα τραπέζι 22 ατόμων, μαζί με τους ταλαντούχους σεφ του εγχειρήματος, σας ανεβάζει στα 50 μέτρα και σας προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία με θέα την πόλη.....

(φωτογραφία: Τεχνόπολις)
Εκεί, στο «Dinner in the Sky», θα απολαύσετε ένα υπέροχο μενού 5 πιάτων, ενώ η νυχτερινή Αθήνα θα «ζωντανεύει» κάτω από τα πόδια σας.
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Το τραπέζι που ανεβαίνει σε αυτό το ύψος με την βοήθεια ενός γερανού, περιστρέφεται αργά για να θαυμάσετε την πόλη πανοραμικά, ενώ η φωτισμένη Ακρόπολη χαρίζει ένα μαγευτικό θέαμα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
(φωτογραφία: Τεχνόπολις)
Η τιμή του εισιτηρίου (120 ευρώ/άτομο) είναι αναμενόμενα κάπως «τσιμπημένη», βρίσκεται όμως στα ίδια πάνω-κάτω επίπεδα με αυτά που θα πληρώνατε για ένα γεύμα σε ένα από τα πολύ καλά εστιατόρια της πρωτεύουσας.
(φωτογραφία: Λαρίσα Βέργου)
Και το μενού δικαιολογεί εν μέρει αυτά τα χρήματα, καθώς είναι πραγματικά ευφάνταστο και γαστρονομικά πλήρες. Όπως ξεχωριστό και άκρως επαγγελματικό είναι επίσης το σέρβις και το «στρώσιμο» του τραπεζιού.
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Τα πιάτα του προκαθορισμένου μενού περιλαμβάνουν:
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
  • Κινόα μαρινέ με χταπόδι, πιπεριές, ελιές, κάπαρη, παντζάρι & σαλάτα μιζούνα.
  • Γαρίδες ατμού με avocado & τοματίνια σε πανακότα απο βασιλικό & Sancristain απο φύλλο κρούστας.
  • Ντολμαδάκια κασσιώτικα με ντιπ γιαουρτιού.
  • Φιλέτο γάλακτος rotti με σάλτσα ginger & πορτοκάλι. Σερβίρεται με πουρέ πατάτας, μελιτζάνες ιμάμ γεμιστές με λαχανικά, φέτα & θυμάρι.
  • Τριλογία γλυκών (Τραγανά μπισκότα με κρέμα framboise & σάλτσα λεμονιού, Μίνι προφιτερόλ γεμιστά με κρέμα βανίλια και σάλτσα bitter και Εκμέκ κανταίφι)
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται επίσης η κατανάλωση εκλεκτών ελληνικών κρασιών, ενώ η θέα και η εμπειρία που σας προσφέρεται είναι πραγματικά ανεκτίμητη.
(φωτογραφία: Τεχνόπολις)
Αυτή την εμπειρία δοκίμασε σήμερα και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μετά από την σχετική συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της Τεχνόπολις #KatheMeraTexnopoli (το «εστιατόριο» βρίσκεται στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι, η οποία και ανήκει στην δικαιοδοσία του Δήμου), ανέβηκε με συνεργάτες του σε ύψος 50 μέτρων για να απολαύσει την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.
(φωτογραφία: Τεχνόπολις)
Είναι σίγουρο ότι οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι πολλές, με κάποιες από αυτές να επιχειρούν να απαντήσουν οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος. Ας δούμε κάποιες από τις πιθανές σας απορίες: 
(φωτογραφία: Λαρίσα Βέργου)
Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα; Ναι, όπως σε ένα κανονικό εστιατόριο: ρωτάτε τον σερβιτόρο και… κατεβαίνετε. Είναι λιγότερο διακριτικό, γιατί θα συνοδεύεστε από 21 άτομα, αλλά είναι εξαιρετικά σύντομο!
(φωτογραφία: Λαρίσα Βέργου)
Μπορώ να καπνίζω; Το κάπνισμα απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της γαστρονομικής «πτήσης». Αφ’ ενός το γεγονός ότι οι συνδαιτυμόνες είναι δεμένοι για λόγους ασφάλειας καθιστά τις κινήσεις δυσκολότερες και το κάπνισμα όχι τόσο ευχάριστο, αφ’ ετέρου ο άνεμος μπορεί να μεταφέρει τις στάχτες και να δημιουργήσει εγκαύματα.
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Θα είμαι ασφαλής; Το «Dinner in the Sky» έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων. Η TUV Rheinland έχει πιστοποιήσει όλα τα στάδια κατασκευής. Έχοντας παρουσία σε πάνω από 45 χώρες, έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες.
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Το «Dinner in the Sky» έχει ήδη «ανέβει στον αέρα» απο πέρσι τον Φεβρουάριο για κάποιες ειδικές εκδηλώσεις. Όπως για παράδειγμα, στις 22 και 23 Ιουνίου 2015, όταν οι επισκέπτες του είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές δημιουργίες του γνωστού μας σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, με ένα ειδικό για τις ημέρες εκείνες μενού. Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποίηθηκε και του Αγίου Βαλεντίνου το 2015.
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
Το «εστιατόριο» λειτουργεί κανονικά πλέον από τις αρχές Μαΐου, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο ελληνικό κοινό μέχρι τον Οκτώβριο 2016. Επομένως, όσοι τυχεροί διαθέτετε τα χρήματα και το κέφι, σπεύσατε!
(φωτογραφία: Λαρίσα Βέργου)
(φωτογραφία: Dinner in the Sky)
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου