Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Ψηφιακό σήμα σύντομα σε όλη την Ελλάδα...


Τη δέσμευση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει διόρθωση....
του χάρτη συχνοτήτων, με εφαρμογή της αρχικής μελέτης, ανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Δήμου Βερύκιου στο ραδιόφωνο του Alpha. 
 Εξήγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο ότι ενώ προβλεπόταν στη μελέτη που έχει παραλάβει το υπουργείο από το ΕΜΠ και το πανεπιστήμιο του Πειραιά να εγκατασταθούν 275 πομποί, τελικά εγκαταστάθηκεαν μόνο 156
Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν προβλήματα στη λήψη σε πολλά σημεία της επαρχίας. 
Αυτό σύμφωνα με τον Υπουργό συνέβη επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαλε τελική απόφαση που προέβλεπε 156 πομπούς χωρίς να έχει τροποποιηθεί η μελέτη που είχε παραληφθεί από το Υπουργείο με κάποια αιτιολόγηση.
 Δηλαδή έκανε μία αυθαίρετη μείωση των πομπών εκπομπής με την τελική απόφαση του χάρτη συχνοτήτων και μείωσε το κόστος λειτουργίας.
Τελικά δεσμεύτηκε «Θα εφαρμόσουμε τη μελέτη που βρήκαμε εγκεκριμένη και δεν έχει αλλάξει το υπουργείο
Θα είναι υποχρεωμένοι οι πάροχοι δικτύου, η Digea εν προκειμένω και η ΕΡΤ – ΝΕΤ να παρέχουν, να εκπέμπουν σήμα για την επίγεια ψηφιακή εκπομπή σε όλη την Ελλάδα και όχι σε ένα μέρος της. 
Ο στόχος του παρόχου δικτύου είναι να βλέπει όλη η Ελλάδα και οι ακριτικές περιοχές ελληνική τηλεόραση». 
Όπως σχολίασε ο δήμος Βερύκιος, και συμφώνησε ο Υπουργός «αυτό σημαίνει ότι η Digea και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να φτιάξουν και τους υπόλοιπους πομπούς.»
Ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο λουκέτου σε κάποιο από τα ιδιωτικά κανάλια πριν την αδειοδότηση (η ερώτηση του Βερύκιου προφανώς αναφέρονταν στο Mega). Επίσης απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά ή μομφή κατά της Digea, αφού όπως είπε "αυτοί είναι επιχειρηματίες, [...] η ευθύνη ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου