Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στα αζήτητα (ξανά) τη Φωκίδα ο Μπακογιάννης


Στην προαναγγελθείσα αναδόμηση του σώματος των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Στερεάς Ελλάδας, όπως σας είχε ενημερώσει προ ημερών το AmfissaFace, προχώρησε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης. Για την αντικατάσταση των Αντιπεριφερειαρχών μετά το πέρας των 20 μηνών είχε προγραμματικά δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς από την αρχή της θητείας του. Επομένως, η κίνηση αυτή δεν εντυπωσιάζει, ενώ μετά...

Στην προαναγγελθείσα αναδόμηση του σώματος των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Στερεάς Ελλάδας, όπως σας είχε ενημερώσει προ ημερών το AmfissaFace, προχώρησε σήμερα ο Κ. Μπακογιάννης. Για την αντικατάσταση των Αντιπεριφερειαρχών μετά το πέρας των 20 μηνών είχε προγραμματικά δεσμευθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς από την αρχή της θητείας του. Επομένως, η κίνηση αυτή δεν εντυπωσιάζει, ενώ μετά από ίσο χρονικό διάστημα οι σημερινοί επιλεγέντες θα αντικατασταθούν από άλλους για τους τελευταίους 20 μήνες της θητείας Μπακογιάννη στην Περιφέρεια Στερεάς.

Από όσους μέχρι σήμερα υπηρετούσαν ω θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ο μόνος που δεν αντικαταστάθηκε ήταν ο Βοιωτός Κώστας Μπακομήτρος, που παραμένει και για τη νέα θητεία.

Εκείνο, βέβαια, που ξεχωρίζει και που αφορά στη Φωκίδα είναι ότι για μία ακόμα φορά ο Κ. Μπακογιάννης αποδεικνύει και στην πράξη ότι αντιμετωπίζει το νομό ως “επαρχία β΄κατηγορίας”, καθώς ξανά επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει ως θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κανένα από τους συμβούλους του συνδυασμού του που προέρχονται είτε από την Παρνασσίδα είτε από τη Δωρίδα, παρόλο που το πρώτο διάστημα ακούστηκε έντονα για αυτό το όνομα του Στάθη Κάππου, αποδεικνύοντας με έργα πια ότι οι κατά καιρούς τοποθετήσεις για την έμφαση που προτίθεται να δώσει στο νομό, αλλά και για την περιβόητη πια “περιφερειακή συνείδηση” δεν συνιστουν τίποτα άλλο πέρα από επικοινωνιακές πομφόλυγες.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι με την κίνησή του αυτή προκύπτει ότι προφανέστατα δεν τρέφει και την ανάλογη εμπιστοσύνη προς τους περιφερειακούς συμβούλους στη Φωκίδα, καθώς και για τη δεύτερη θητεία του σώματος δεν επιστρατεύει κάποιον από αυτούς για θέση ευθύνης, καθιστώντας τα ερωτηματικά για την ποιότητα του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης στη Φωκίδα ως βεβαιότητα για την οποία δύσκολα πια μπορεί κανείς να καταθέσει ικανά αντεπιχειρήματα για την αντιστροφή της. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι για το λόγο αυτό ακριβώς αναγκάστηκε να αποσπάσει ως ειδική συνεργάτιδα την Πέγκυ Αραβαντινού, επιλαχούσα του περιφερειακού ψηφοδελτίου στη Φωκίδα.

Από το περιβάλλον Μπακογιάννη εντούτοις, γίνεται προσπάθεια να “χρυσωθεί το χάπι” με την παροχή υπόσχεσης πως κάποιος από τα μέλη των περιφερειακών συμβούλων του νομού, που εξελέγησαν με το συνδυασμό του, θα χρησιμοποιηθούν σε θέση θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στην επόμενη και καταληκτική εικοσάμηνη θητεία του σώματος, η οποία, κατά Μπακογιάννη, θα είναι κι η πλέον κρίσιμη, μιας και θα είναι αυτή που θα σφραγίσει τις τελικές εντυπώσεις από τη θητεία του για την τρέχουσα πενταετία. Υπόσχεση, ωστόσο, που εξυπηρετεί μάλλον την εκλογική “αρχιτεκτονική” και τις ανάγκες της επόμενης προεκλογικής περιόδου, παρά τη στοχοπροσήλωση στην παραγωγή έργου και την πραγματική καταπολέμηση των σημαντικών ενδοπειριφερειακών ανισοτήτων που σοβούν στη Στερεά και που, επί του πρακτέου, δε δείχνει να αποτελεί ουσιώδες πρόταγμα του Περιφερειάρχη, αλλά και που ούτε θα αντανακλούν κατ επέκταση και τις πραγματικές του διαθέσεις και απόψεις για τους  περιφερειακούς συμβούλους της Φωκίδας. Που, εν τέλει, ο ίδιος επέλεξε να το στελεχώσει και για το οποίο ο ίδιος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τους νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες

Τους νέους Αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την ανανέωση των προσώπων στη διοίκηση της Περιφέρειας και την αξιοποίηση όλων των στελεχών της.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες είναι:

Ιωάννης Ταγκαλέγκας (Βοιωτία) στον τομέα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (Φθιώτιδα) στον τομέα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Ιωάννης Κοτζιάς (Εύβοια) στους τομείς Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού

Δημήτρης Αργύρης (Εύβοια) στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδα) στους τομείς Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος (Βοιωτία) στους τομείς Παιδείας και Διά βίου Μάθησης

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και την παράδοση από τους απερχόμενους, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:

«Η ανανέωση των Αντιπεριφερειαρχών δεν έχει καμία σχέση με την λογική που έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα. Βασίζεται στην πεποίθησή μας ότι όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αξιοποιούνται στους τομείς που μπορούν να προσφέρουν. Η δική μας Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι απαρτίζεται από επιτυχημένα στελέχη. Οι απερχόμενοι Αντιπεριφερειάρχες έθεσαν τις βάσεις και παραδίδουν αξιόλογο έργο, ο καθένας στον τομέα του.

Γι’ αυτό ευχαριστώ προσωπικά τον Δημήτρη Βουρδάνο, τον Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Γιάννη Περλεπέ, τον Ηλία Σανίδα και τον Χάρη Σανιδά, για όσα έκαναν για την Στερεά Ελλάδα και ζητώ από τους νέους Αντιπεριφερειάρχες να δείξουν την ίδια αφοσίωση στον στόχο μας, να αλλάξουμε την Στερεά Ελλάδα και να την παραδώσουμε στους κατοίκους της ως πρότυπο περιφέρειας για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».
amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου