Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Σύσσωμος ο διεθνής τύπος παίρνει το μέρος της Ελλάδας για την αποκάλυψη των Wikileaks.

Για τους ντόπιους γενίτσαρους, προέχει να γλιτώσει ο Ψυχάρης.

Ο Μητσοτάκης και η κουστωδία του. Το MEGA, ο ΣΚΑΪ των καταζητούμενων, ο ΔΟΛ των υπόδικων..... Η κακόφωνη ορχήστρα των ξαφάδων, των ποταμισιων, των πουρκουάδων. Η συμφωνία του γενιτσαρισμού ακούστηκε για ακόμα μία φορά στην ταλαιπωρημένη πατρίδα, ανακρούοντας τον ύμνο του… ΔΝΤ!
Ποιοί; Οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές» λειτουργούν για ακόμα μια φορά ως ασπίδα προστασίας αυτών που επιβουλεύονται την Ευρώπη! Όσο για την Ελλάδα; Οι δήθεν εραστές της ελεύθερης οικονομίας αποδεικνύονται θιασώτες της πλέον θηριώδους φεουδαρχίας για την οποία η πατρίδα είναι ένας απέραντος σταύλος δουλοπάροικων, προς άρμεγμα για τους κάθε λογής Ψυχάρηδες. Από το να χάσουν την κεφαλική εξουσία πάνω στους υποτελείς, καλύτερα να καεί η χώρα. 
Την ώρα λοιπόν που σύσσωμος ο διεθνής τύπος παίρνει το μέρος της Ελλάδας και μιλά για συνωμοσία και βρώμικες μηχανορραφίες, οι ντόπιοι γενίτσαροι δίνουν νέο ρεσιτάλ μειοδοσίας κατακεραυνώνοντας τα… Wikileaks!!
Ευτυχώς που ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα. Θα είχε την κατάληξη του Οτσαλάν.

Τα άρθρα στον διεθνή Τύπο για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου από το WikiLeaks
Τον γύρο του κόσμου κάνει η διαρροή των συνομιλιών ανάμεσα στον διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, που δημοσίευσε ο ιστότοπος WikiLeaks.
Τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία αναφέρονται εκτενώς στην αποκάλυψη.
Το ρωσικό δίκτυο Russia Today με τίτλο που αναφέρεται στις αντιδράσεις της Αθήνας από τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου, γράφει πως η Ελλάδα απαιτεί εξηγήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο «προετοίμαζε πιστωτική κρίση για να αναγκάσει την Αθήνα να υπακούσει».

Την ίδια στιγμή, το βρετανικό δίκτυο BBC τονίζει πως η διαρροή των συνομιλιών αποκαλύπτει ότι οι αξιωματούχοι συζητούν τρόπους για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την ΕΕ ώστε να δεχτούν τις απαιτήσεις τους.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, από την άλλη, επισημαίνει πως η ελληνική πλευρά ζήτησε εξηγήσεις από το ΔΝΤ, μετά την αποκάλυψη που άφησε να διαφανεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να απειλήσει να μείνει εκτός προγράμματος τη χώρα ως τακτική για πετύχει τους στόχους του αλλά και να αναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσφέρουν μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους.
Παράλληλα, η εφημερίδα New York Times γράφει πως οι συνομιλίες Τόμσεν – Βελκουλέσκου αποκαλύπτει την ρήξη ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα της χώρας. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει, μάλιστα, πως η αποκάλυψη Wikileaks έφερε στην επιφάνεια την ανησυχία που επικρατεί στο παρασκήνιο των πολιτικών μηχανορραφιών που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.
olympia.gr

1 σχόλιο:

  1. Κι όλα αυτά μας τα λέει το ΟΛΥΜΠΙΑ GR λες και δεν ξέραμε τι πρεσβεύει ο Τόμσεν κι η παρέα του και τα υπογράφει και τα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς με χέρια και με πόδια. Και λες και δεν ξέρουμε ότι ο ιδιοκτήτης του ΟΛΥΜΠΙΑ έχει αμοιφθεί για τις υπηρεσίες του με την πρόσληψη του ως συμβούλου στο Υπ Εθ Άμυνας, ή μήπως κάνουμε λάθος και εκεί έχει προσληφθεί ο ιδιοκτήτης του ''ΧΩΝΙ'',του άλλου μνημονιακού (με το νέο μνημόνιο) μέσου ενημέρωσης.....Φίλε διαχειριστή του blog, καλύτερα φαίνεται είναι, να φιλοξενείς τις απόψεις και τα σχόλια του Κώστα Βαξεβάνη κι όχι αυτών που εξαργύρωσαν τον δήθεν αντιμνημονιακό αγώνα τους με μιά θέση στο Δημόσιο.....
    ''ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ'' (Ως προς το νέο μνημόνιο, της ΠΡ. ΦΟΡ. ΑΡ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή