Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Παιδεία

Από το 1ο Συνέδριό του, το 1918, το ΣΕΚΕ(κατόπιν ΚΚΕ)  έγραψε για την Εκπαίδευση: "Εκλαΐκευσις της εκπαιδεύσεως, αυστηρά εφαρμογή της υποχρεωτικής εκπαιδεύσεως, παροχή τροφής και των μέσων διδασκαλίας εις τα παιδιά,  …" κ.ά.....

Η ιστορική πείρα επιβεβαιώνει ότι η πορεία των εκπαιδευτικών ιδεών και αγώνων στη χώρα μας, από την ίδρυση του ΚΚΕ και μετά, συμπορεύεται με τις θέσεις και τα αιτήματά του.  
Στο πλαίσιο των εορτασμών «100 χρόνια ΚΚΕ», σας καλούμε στην ιστορική πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιούμε το Σάββατο 16 Απριλίου, ώρα 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με θέμα: «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ. Η συμβολή των κομμουνιστικών ιδεών στην πάλη για Λαϊκή Παιδεία»  
Κεντρικός πολιτικός ομιλητής ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύγχρονη αντίληψη του ΚΚΕ για την Παιδεία. Παρεμβάσεις θα γίνουν  από τους Γ. Σταυρόπουλο, εκπ/κό: «Βιογραφικό Μ. Παπαμαύρου» και  Δρ. Θανάση Ν. Καραγιάννη, Συγγραφέα – πρώην Σχ. Σύμβουλο Π.Ε.: «Μ. Παπαμαύρος. Ένας πρωτοπόρος παιδαγωγός. Ιδεολογικές προσεγγίσεις στο έργο του».  



Τ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου