Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ
                                                                                                                                                  ΛΑΜΙΑ 14 Απριλίου 2014

                                                               
                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η παράταξη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ θεωρεί πρόκληση  προς τα δημοκρατικά αισθήματα του Φθιωτικού Λαού και του τεχνικού κόσμου.......
να παραχωρηθεί  με ευθύνη του επικεφαλής της ΔΚΜ  και Προέδρου  του ΤΕΕ/ΤΑΣ η αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης  στη Λαμία  με ομιλητή τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ιωάννη Λαγό,  υπόδικο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 Μόλις ενημερωθήκαμε για το θέμα ζητήσαμε την έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας του ΤΕΕ Αν. Στερεάς  όπου το μέλος της παράταξης μας  στη Διοικούσα κατέθεσε την διαφωνία του και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΚΜ και ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  επέμεναν στην απόφαση τους, επικαλούμενοι το καταστατικό λειτουργίας της αίθουσας.

 Οι μηχανικοί είναι  κομμάτι  του ελληνικού λαού  που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης  που αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους  για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.  Σκοπός του ΤΕΕ  είναι να συμβάλει με τη δράση του και  τις επιστημονικές γνώσεις των μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και της περιοχής μας .

Στο πλαίσιο αυτό  θεωρούμε  δημοκρατική κατάκτηση  την μέχρι τώρα ακολουθούμενη πρακτική του ΤΕΕ  Αν. Στερεάς να είναι «ανοιχτό» στην κοινωνία και να  παραχωρεί την αίθουσα εκδηλώσεων σε όλους τους πολιτικούς και επιστημονικούς  φορείς και τα  κινήματα της περιοχής μας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και συζητήσεων.

 Αυτό όμως, δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση την παραχώρηση βήματος σε φορείς ρατσιστικών, μισαλλόδοξων και νέο-φασιστικών απόψεων και πρακτικών.  Καλούμε δημόσια  την πλειοψηφία της  Διοικούσας του ΤΕΕ να επανεξετάσει και ανακαλέσει την λαθεμένη απόφαση της.

                                                                              ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου