Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ " Η ΕΣΤΙΑ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ" Δείτε τις εντυπώσεις από την παράσταση από γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα με τίτλο "Είδαμε την παράσταση. Αξίζει όλο το χειροκρότημα"!!!!.


 Μια μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του ποιητή Νίκου Καββαδία στο θέατρο Badminton.


«Γιατί ταξιδεύεις; Δεν ξέρω, μου αρέσει να φεύγω και δεν με νοιάζει ο προορισμός». Αυτή η απάντηση του Στέλιου Μάινα, περικλείει τη ζωή του ανθρώπου που υποδύεται στη σκηνή, του Νίκου Καββαδία. ....
Φευγάτος, πράος, ονειροπόλος, φίλος του Μποντλέρ, συνομιλούν στη φαντασία του. Μια κινηματογραφικής σύλληψης παράσταση από τον Θέμη Μουμουλίδη, για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου για το «Σταυρό του Νότου», παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Badminton. 

 

Ένα θεατροποιημένο ποίημα, μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, με τις περιπέτειες και την καθημερινότητα των ναυτικών που εκτυλίσσονται παράλληλα με μια εποχή που αλλάζει, λίγο πριν το Β παγκόσμιο πόλεμο, με την άνθιση ενός πολιτιστικού ρεύματος, που τρέφονταν με Ρεμπό και Μποτέρο.    

Απολαυστικές ερμηνείες.

Του Στέλιου Μάινα, που ως παιδί ναυτικού, διαχειρίζεται το ρόλο με προσωπικά βιώματα.

Των ναυτικών και του πληρώματος, που κουμπώνουν τις ιστορίες τους πάνω στον καπετάνιο Σταύρο Ζαλμά, Νίκος Αρβανίτης, Κώστας Φαλελάκης, Μιχάλης Μαρίνος.
Εντυπωσιάζει στο ρόλο του Μποντλέρ ο Ιωάννης Παπαζήσης, ένα αερικό που  ζει στον φανταστικό κόσμο του Καββαδία.
Ξεχωριστό ρόλο και οι γυναίκες στη ζωή του ποιητή, Ελισάβετ Μουτάφη, Μαριάννα Πολυχρονίδη. Επί σκηνής ακόμα σαράντα ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί. 

Μαζί τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Μαθές, τρία πρόσωπα που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα μέλη του θιάσου, ερμηνεύουν τα κλασικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου.

Ζωντανή και μουσική, οπότε παρακολουθείς παράλληλα, μια υπέροχη συναυλία του «Σταυρού» και μια σπουδαία παράσταση για τη ζωή του θαλασσοπόρου ποιητή. Ο Θάνος Μικρούτσικος φυσικά διευθύνει, τραγουδάει, αλλά και συμμετέχει σε μία σκηνή ως πιανίστας καμπαρέ.

 

Τρία στα τρία για τον Θέμη Μουμουλίδη, που μετά την παράσταση για τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, καταπιάνεται με τη ζωή του Καββαδία και εξελίσσεται σε μετρ των θεατρικών πορτρέτων.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα.

*Καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης γίνεται χρήση καπνού, οπότε εαν υπάρχει αναπνευστικό πρόβλημα, μην επιλέξετε μπροστινές θέσεις.

 

Η παράσταση
«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» Σενάριο-σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης
Συνεργάτες: Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου,  Βίκη Παναγιωτοπούλου
Σκηνικός χώρος-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Χορογραφίες: Σεσίλ Μικρούτσικου
Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος
Θέατρο Badminton έως 14 Φεβρουαρίου
Θεσσαλονίκη 4-14 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΝΙΚΟ  ΚΑΒΑΔΙΑ ΣΤΟ  ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΤΟΥ  "ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΟΥ"  εδώ.....http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2016/01/blog-post_70.html


Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή , με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με τοΜαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου