Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - Κοπή Βασιλόπιτας – Γενική Συνέλευση


Την Κυριακή 7/2/2016 και μετά τη θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του χωριού μας η προγραμματισμένη τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας.....
που ευλόγησε ο ιερέας του χωριού μας π. Κωνσταντίνος Πλιάτσικας και στην οποία παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. οι: ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Μολιώτης εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Δελφών, ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας κ. Αργύριος Μουλαράς, ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γεώργιος Ανάγνου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αλεξάνδρα Παπαθανασίου καθώς και αρκετά μέλη του Συλλόγου μας και συγχωριανοί μας. 

Μετά την κοπή της πίτας, και αφού διαπιστώθηκε ότι η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί λόγω μη ύπαρξης της προβλεπόμενης απαρτίας των ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την αρωγή τους προς το Σύλλογο, αναφέρθηκε περιληπτικά στο υπό του Συλλόγου πραγματοποιηθέν, κατά την παρελθούσα τριετία (2013 – 2015) έργο, υπενθύμισε στη συνέχεια την υποχρέωση των μελών για προσέλευση σε επαναληπτική συνεδρίαση για Γ.Σ. σε άλλη ημερομηνία όπως προβλέπεται από το Καταστατικού του Συλλόγου.

Μετά τον Πρόεδρο του Συλλόγου έλαβε το λόγο o τέως Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Βαλάσκας ο οποίος κυρίως επικεντρώθηκε στον τρόπο που, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση κάνοντας την παρακάτω εισήγηση προς τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., στα παρόντα μέλη του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους συγχωριανούς λέγοντας συγκεκριμένα τα εξής:

“Επειδή από ιδρύσεως του Συλλόγου ( 2006) και κατά τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα πολλά από τα εγγεγραμμένα μέλη για πολλούς και διάφορους λόγους ή και λόγω της συγκυρίας των οικονομικών δυσκολιών αδρανοποιήθηκαν , αποστασιοποιήθηκαν και έπαψαν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις των έναντι του Συλλόγου ή και να ενδιαφέρονται για τις δράσεις του κατεβάζοντας έτσι τον αριθμό των ενεργών μελών σε ένα μικρό αριθμό κάτω και τω πενήντα εισηγούμαι να μην πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη από το Καταστατικό και προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή ( 14 /2 ) επαναληπτική Γ.Σ. και οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. με θεωρούμενη απαρτία τον όποιο αριθμό των παρόντων μελών και τούτο γιατί θεωρώ ότι το ζητούμενο δεν είναι να εκλέξουμε ένα νέο Δ.Σ. που θα έχει τη νομιμοποίηση μίας εικοσάδας μελών αλλά να επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή μελών μας και συγχωριανών μας και προκειμένου επιτευχθεί αυτό προτείνω :

α. Να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. το μήνα Αύγουστο που είναι και ο κατ’ εξοχή μήνας που στο χωριό βρίσκονται περισσότεροι συγχωριανοί μας που κυρίως ζούνε στην Αθήνα πολλοί εκ των οποίων μάλιστα είναι και μέλη του Συλλόγου .

β. Μέχρι τον μήνα Αύγουστο να συνεχίσει να λειτουργεί και να διοργανώνει ή να συμμετέχει σε δράσεις ο Σύλλογος διοικούμενος από το παρόν Δ.Σ. εντείνοντας τις προσπάθειές του κυρίως στην εγγραφή νέων αλλά και νέων στην ηλικία μελών .

γ. Να ενταθούν οι προσπάθειες από τα μέλη του Δ.Σ., από όλα τα σημερινά ενεργά μέλη αλλά και όλους όσους θεωρούν χρήσιμο το Σύλλογο ώστε να πείσουν όλους όσους κατά τα παρελθόντα έτη είχαν εγγραφεί ως μέλη και σήμερα είναι μη ενεργά μέλη να επαναδραστηριοποιηθούν στο Σύλλογο δίνοντάς τους την ευκαιρία γι’ αυτό αξιώνοντας την ελάχιστη ή και την κατ’ επιθυμία, ανάλογα και της δυνατότητας ενός εκάστου, καταβολή της ετήσιας συνδρομής μέλους ώστε να καταστούν και πάλι ενεργά μέλη και να έχουν το δικαίωμα του “εκλέγειν” και “εκλέγεσθαι” στις επικείμενες αρχαιρεσίες .

Θεωρώ ότι αυτά είναι εφικτά να γίνουν και θα δώσουν νέα πνοή για δημιουργικότερη παρουσία και νέα πορεία στο Σύλλογο ”.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί, οι ευχές, αλλά και οι προτάσεις και εισηγήσεις των: Προέδρου της Κοινότητος κ. Μουλαρά, του Αντιδημάρχου κ. Μολιώτη, της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κ. Παπαθανασίου, του Δ/ντού του Δημοτικού Σχολείου κ. Ανάγνου, του μέλους κ. Κεφαλούδη και άλλων μελών, σχετικά με τη χρησιμότητα ύπαρξης και δραστηριοποίησης του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό, τη λειτουργία του και την εν γένει προσφορά του τοποθετούμενοι τέλος όλοι θετικά επί της παραπάνω εισηγήσεως και των προτάσεων του τ. Προέδρου κ. Βαλάσκα. Κυρίως ο Αντιδήμαρχος κ. Μολιώτης επεσήμανε την χρησιμότητα αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης λειτουργίας όχι μόνο του Συλλόγου μας αλλά και του Συλλόγου Γυναικών και ευχαριστώντας τους μάλιστα, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας για την προσφορά τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του χωριού και του τόπου μας, τόνισε το χρέος που έχουν όλοι (τοπική αυτοδιοίκηση και τοπική κοινωνία) να στηρίζουν και να ενισχύουν με κάθε τρόπο την ύπαρξη, τη λειτουργία και το έργο των Συλλόγων ιδιαίτερα στις παρούσες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας και στην αδυναμία της όποιας χρηματοδότησης εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για κάθε μορφής πολιτιστική δράση και εκδήλωση.

Αφού ακούσθηκαν όλες οι τοποθετήσεις και εισηγήσεις και έγινε διεξοδική συζήτηση επ’ αυτών και αφού έγινε αποδεκτή από όλους η εισήγηση – πρόταση του τ. Προέδρου κ. Βαλάσκα 
 
αποφασίσθηκε ομόφωνα 

να μην πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. την επόμενη Κυριακή (14/2) και να παραταθεί η θητεία του νυν Δ.Σ. μέχρι τέλους μηνός Αυγούστου χρόνο κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου.


Τέλος θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου καθορίσει και αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες του και κυρίως τους τρόπους προσέγγισης και επαναδραστηριοποίησης όλων των μελών (ενεργών και μη) του Συλλόγου και την εγγραφή νέων μελών στην προσπάθεια μίας νέας αρχής για το Σύλλογο και τη συνέχιση του έργου και της προσφοράς του επ’ ωφελεία του χωριού μας και όλων των συγχωριανών μας.

Σε αυτό το νέο προσκλητήριο θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσουν το “παρών” όλοι όσοι αγαπούν το χωριό μας και πιστεύουν ότι ένας Σύλλογος σαν το δικό μας είναι χρήσιμος σε αυτό.


Το Δ.Σ.

ΠΗΓΗ: http://lispolydrosou.blogspot.gr/


1 σχόλιο:

  1. Βρέ πως αλλάζουν οι καιροί,ο αντι -διαπίστωσε την αναγκαιότητα των συλλόγων επί τελους.Οταν επιδεικτικά αγνοούσε των Γυνακών και δεν πήγαινε στις εκδηλώσεις ,τώρα ομως που κινδυνεύει να διαλυθεί ο Λαογραφικός απο τους κολητούς του έκανε την κωλοτούμπα του.

    ΠΑΠΙ ΑΜΑΝΕ (TR)

    ΑπάντησηΔιαγραφή