Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου.....

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΄΄ΑΛΚΥΩΝ΄΄ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θέμα ΄΄ ΔΕΛΦΟΙ - ΒΩΞΙΤΗΣ - ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ΄΄.


Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                                           
ΘΕΜΑ : ΔΕΛΦΟΙ - ΒΩΞΙΤΗΣ - ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
      
             Η ευρύτερη περιοχή των Δελφών,  πέραν της παγκόσμιας εμβέλειάς της για τους γνωστούς λόγους, αποτελεί αναπτυξιακά για τον Κορινθιακό Κόλπο, αλλά και για όλη την Ελλάδα, μία εμβληματική περιοχή......
Το θέμα «παραγωγικό μοντέλο-οικονομική ανάπτυξη»  για την περιοχή των Δελφών, έχει αναδειχθεί τα τελευταία  έξι χρόνια σε ένα απ’ τα κορυφαία ζητήματα για τον Νομό Φωκίδας και την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, πριν ακόμα εκδηλωθεί στην σημερινή της μορφή η Ελληνική οικονομική, και όχι μόνο, κρίση. Πριν ακόμα προκύψει λόγος για Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς.
           Η Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προσδίδει   κύρος και ισχύ στο  αποτέλεσμα κάθε εκδήλωσης  και σε κάθε στόχο που μπορεί να επιδιωχθεί μέσα από αυτή, εμφανή  ή όχι .  Ταυτόχρονα όμως το κύρος της Προεδρίας της Δημοκρατίας εκτίθεται σε σοβαρούς κινδύνους εάν για οποιονδήποτε λόγο  προκύψουν και μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για τους στόχους και τους σκοπούς που εξυπηρετεί μία τέτοια εκδήλωση ή μεμονωμένοι παράγοντες, ασχέτως του ποιαν εντύπωση έχουν οι υπόλοιποι εκ των διοργανωτών και συμμετεχόντων.
           Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τυπικές  διοικητικές  αρμοδιότητες στις οποίες εμπίπτουν όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή των Δελφών σχετικά με την τοπική οικονομία, τους λόγους μη ανάπτυξης κ.λπ.  Για το λόγο αυτό , ποτέ δεν απευθυνθήκαμε σε εσάς  (και απ’ ότι γνωρίζουμε ούτε κανείς άλλος) παρότι στην υπόθεση περιλαμβάνονται  δεκάδες παρεμβάσεις με προτάσεις,  ενστάσεις, καταγγελίες και προσφυγές κατοίκων των Δελφών και της Ομοσπονδίας μας προς όλους σχεδόν του αρμόδιους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. Για να γίνει κατανοητός ο λόγος της παρέμβασής μας με την μορφή της ανοιχτής επιστολής ,  είναι βασική προϋπόθεση η ενημέρωσή σας με τα παρακάτω τα οποία περιγράφουμε όσο πιο συνοπτικά μπορούμε προσπαθώντας να σεβαστούμε τον πολύτιμο χρόνο σας. Εάν αυτά που αναφέρουμε στην συνέχεια ακούγονται αρχικά ως απίθανα,   παρά το υλικό που σας εφοδιάζουμε στο «Παράρτημα», παρακαλούμε εκτιμήστε έστω και υποθετικά πόσο μπορεί να εκτίθεται η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας εάν είναι αληθή και καλέστε μας να σας παραθέσουμε και πλήθος άλλων αποδεικτικών στοιχείων (Δημόσια έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες κ.λ.π.).

         
Σημερινή παραγωγική – οικονομική - αναπτυξιακή κατάσταση της ευρύτερης περιοχής των Δελφών:
                       Στην ευρύτερη  περιοχή των Δελφών, επιπλέον όσον  γνωρίζετε λόγω της Ιστορίας και της αρχαιολογικής αξίας,  υπάρχουν συγκεντρωμένα  και καταγεγραμμένα   σε μοναδική ποικιλία και πυκνότητα  όλα σχεδόν   τα στοιχεία  που συναντώνται  διάσπαρτα και μεμονωμένα σε όλη την επικράτεια  της χώρας μας και  που συνολικά περιγράφουν την μοναδικότητα της Ελλάδας, τόσο όσον αφορά στον φυσικό και Πολιτιστικό της πλούτο, όσο και στα οικονομικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα  για την διεθνή αγορά. Πολλά   από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά , έχουν σαν αποτέλεσμα  την μοναδική σε πλήθος και πυκνότητα λήψη ανάλογων αποφάσεων αναγνώρισης και προστασίας  :

  • από την UNESCO  δύο αποφάσεις για δύο  διαφορετικούς λόγους (Αρχαιολογικός χώρος - πολιτιστικό και φυσικό  τοπίο, ελαιώνας),
  • από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση (Παραδοσιακός Ελαιώνας , NATURA sci, NATURA spa) και
  • από την Εθνική Νομοθεσία (Δελφικό Τοπίο, Εθνικός Δρυμός Παρνασσού, Λίμνη Μόρνου). 
                  
Από το 2009 όλο και περισσότεροι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, παρεμβαίνουν για τον εξορθολογισμό του τοπικού  παραγωγικού μοντέλου. Στις 28-11-2015, για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση,  τριάντα τρείς (33) Σύλλογοι και Φορείς της  περιοχής διοργάνωσαν στους Δελφούς Ημερίδα υπό την αιγίδα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Η  ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Δελφών- Προβλήματα και Προοπτικές».  Το κείμενο «Κάνουμε το Όραμα πραγματικότητα» (συν.1)  που ένωσε του φορείς   σε αυτή την προσπάθεια επιβεβαιώνει πιστεύουμε πέραν κάθε αμφισβήτησης την επιθυμία και την πίστη των κατοίκων στην δυναμικότητα του τόπου τους. 
                              Παρά τα προαναφερόμενα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, μετά από μία εκρηκτική ανάπτυξη την δεκαετία του ‘70 στον  τουρισμό (πρωτοπόρα τότε η περιοχή των Δελφών σε αυτό τον κλάδο πανελλαδικά) σε συνδυασμό με την παραγωγή του ελαιώνα της περιοχής, οι δραστηριότητες αυτές παρήκμασαν. Η ευρύτερη περιοχή των Δελφών, ο Νομός Φωκίδας,  κατέληξε   σταδιακά  μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και στην συνέχεια μέχρι σήμερα από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας με τον πιο γερασμένο πληθυσμό που μειώνεται συνεχώς. Την εποχή που όλη η Ελλάδα αναπτυσσόταν, οι πρωτοπόροι Δελφοί απαξιώθηκαν. Το ένα τρίτο των τουριστικών υποδομών έκλεισαν. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει  πως όποιο παραγωγικό μοντέλο και να επικράτησε στην περιοχή  , τυχαία ή εσκεμμένα, έχει αποδειχτεί αποτυχημένο ακόμη και αν δεν μιλούσαμε για τον συγκεκριμένο τόπο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
                   Όποιο οικονομικό Φόρουμ  ήθελε να  ασχοληθεί με το γιατί δεν αναπτύχθηκε οικονομικά η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, τι ακριβώς υποστήριζαν οι Κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με το όποιο έργο τους και τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για την πολυπόθητη ανάπτυξη, θα  μπορούσε να ξεκινήσει,  όπως συμβαίνει συχνά όταν οι επιστήμονες έχουν την δυνατότητα,  από την πιλοτική μελέτη της περίπτωσης της πιο αντιπροσωπευτικής μικρογραφίας της Ελλάδας που λέγεται ΔΕΛΦΟΙ.
                  Τα δεδομένα που προαναφέραμε για την ευρύτερη περιοχή των Δελφών προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία.  Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι πως οι λόγοι αυτής της  οικονομικής παρακμής έχουν αποκωδικοποιηθεί. Προέρχονται από την διεθνή λογική, νομική  και επιστημονική έννοια «Ανταγωνιστικές Δραστηριότητες». Στην περιοχή των Δελφών υπάρχει επιπλέον των κύριων και ισχυρών παραγωγικών πόρων και βωξίτης, η εξόρυξη του οποίου   ασκήθηκε επί δεκαετίες  με ελάχιστο   έλεγχο  μέσα από σειρά παραλήψεων  της Ελληνικής Πολιτείας (καταγεγραμμένων αναλυτικά σε μεγάλο βαθμό)  , αποφέροντας προφανώς και τα μέγιστα δυνατά κέρδη στην μεταλλευτική εταιρία. Τα προεκλογικά προγράμματα  όσων τουλάχιστον υποψηφίων εξελέγησαν σε όλες τις βαθμίδες  στις εκλογές από το 1980 μέχρι σήμερα (υπάρχουν στα αρχεία τους αποτελώντας αδιάψευστους μάρτυρες) έταζαν στήριξη του Τουρισμού και της εκμετάλλευσης του ελαιώνα. Κανείς δεν έταξε στήριξη της μεταλλείας ως κυρίαρχη χρήση. Παρόλα αυτά δεν εκπονήθηκε ποτέ η διεθνώς άκρως απαραίτητη σε περιπτώσεις συνύπαρξης «ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων» μελέτη  για το τοπικό Παραγωγικό Μοντέλο. Αυτό βέβαια θα απέδιδε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για το τοπικό και Εθνικό Συμφέρον,  θα έβαζε  όμως όρους και στην μεταλλεία και  θα προκαλούσε μείωση  στα κέρδη.  Διαχρονικά κάθε απόφαση που αφορούσε τον Τουρισμό έμπλεκε στην γραφειοκρατία και ξεχνιόταν ενώ τα αιτήματα της μεταλλείας εγκρίνονται  μέχρι και σήμερα χωρίς καν να πληρούνται οι Νόμιμες προϋποθέσεις. Τελικά όπως προκύπτει από την συνολική στάση της Πολιτείας μέχρι σήμερα, η παρακμή των κύριων παραγωγικών κλάδων της περιοχής και η φτωχοποίησή της δεν έτυχε αλλά ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα πλήρους απαξίωσης του  κύριου  κλάδου (τουρισμού) από την κυριαρχία του ανταγωνιστικού του (εξόρυξη βωξίτη), καταγεγραμμένης ενδιαφέρουσας αλλά  πεπερασμένης απόδοσης.
                Από το 2009 και μετά, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, άρχισε  η σύνταξη Χωροταξικών μελετών, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν οι Νόμοι και θα καθορίζουν το παραγωγικό μοντέλο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας , οπότε και στους Δελφούς. Το επιδιωκόμενο  αποτέλεσμα αυτών των Νόμων θα έπρεπε να είναι  αυτό που  θα εξασφαλίσει α)την επιβίωση (για τις σημερινές συνθήκες) του τοπικού πληθυσμού  και στην συνέχεια την ανάπτυξη και β)το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την Εθνική Οικονομία.   Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής (και με την Ομοσπονδία μας σε πολλές περιπτώσεις) έκαναν από το 2010 παρεμβάσεις σε όλες τις Δημόσιες  διαβουλεύσεις  σχετικά με τα χωροταξικά και το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Σε αυτές, επικαλούμενοι το αποδεδειγμένα αποτυχημένο τοπικό μοντέλο μετά από δεκαετίες εφαρμογής της κυριαρχίας της εξόρυξης βωξίτη, πρότειναν ως κυρίαρχες δραστηριότητες στην περιοχή το μοντέλο «τουρισμός-αγροτική παραγωγή»  (δοκιμασμένες για μία τουλάχιστον δεκαετία στους Δελφούς υπερεπιτυχώς 1970-1980) , με προσαρμογή των υπόλοιπων ανταγωνιστικών δραστηριοτήτων, όπως η εξόρυξη βωξίτη , με πραγματικά προσεκτικό χωροταξικό σχεδιασμό σε ήδη υπάρχοντα πρότυπα όπως π.χ. της νήσου Μήλου. Οι παρεμβάσεις αυτές από την πρώτη στιγμή αγνοήθηκαν από τις επίσημες   Αρχές (διαθέσιμα έγγραφα, βίντεο και ηχητικά αρχεία ). Οι πολλαπλές καταγγελίες από το 2010 και προσφυγές στην Δικαιοσύνη που ακολούθησαν αγνοήθηκαν επίσης  ή εκκρεμούν για αρκετά χρόνια.

             Καταγεγραμμένη   βούληση των αρμόδιων Υπουργείων  για την ανάπτυξη και το Εθνικό συμφέρον τους Δελφούς;
             Σήμερα Φεβρουάριος του 2016, μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό και μετά από μία σειρά  Υπουργικών αποφάσεων των Κυβερνήσεων των τελευταίων έξι ετών βρισκόμαστε  στο αρμόδιο Χωροταξικό ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση των πιο κάτω για τους Δελφούς :
 -Ακριβώς έξω από το περίγραμμα του προστατευόμενου Δελφικού Τοπίου προβλέπονται γύρω από αυτό σε όλη την περίμετρό του    εκτεταμένες περιοχές «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης» (ακόμη και σε μεγάλο μέρος των παραθαλάσσιων πρανών).  Απαγόρευση δηλαδή κάθε άλλης δραστηριότητας.
-Αναιτιολόγητη (αρχικά) παραμονή της αποτύπωσης   περιοχών  «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης» μέσα στο Δελφικό Τοπίο οι οποίες δήθεν  δεν αποτελούν κίνδυνο   γιατί δεν πρόκειται να αδειοδοτηθούν εξαιτίας του προαναφερόμενου Νόμου προστασίας που απαγορεύει    ακόμη και την ανάπτυξη αγροτικών και τουριστικών υποδομών. 
-Μετά το 2011 , τα αρμόδια Υπουργεία έδωσαν «κατά λάθος» (συν. Παράρτημα) άδειες λειτουργίας  σε  δύο «ακίνδυνες» περιοχές «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης», στο λιμάνι των Δελφών,  στην «βιτρίνα» της  περιοχής στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου, παρότι δεν τηρούνταν οι Νόμιμες προϋποθέσεις. Οι προσφυγές και παρεμβάσεις που έγιναν εκκρεμούν αναπάντητες (;) ενώ το «λάθος»  βαίνει να νομιμοποιηθεί πλαγίως μέσα από τα Χωροταξικά.  
      
                Συμφέροντα που κερδίζουν και χάνουν  από τις καταγεγραμμένες επιλογές των αρμόδιων Υπουργείων για τους Δελφούς;
                Ο βωξίτης της Φωκίδας ανήκε στην εταιρία S&B συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου που το 2013 τον ενέταξε σε ανεξάρτητη εταιρία την οποία πουλάει σήμερα στην ELMIN. Η S&B έχει συγχωνευτεί στην Πολυεθνική IMERYS. Οι «κατά λάθος» επιλογές τις Ελληνικής Πολιτείας δίνουν στα μεταβιβαζόμενα στοιχεία του βωξίτη την μέγιστη δυνατή αξία (συμφέρον Κου Κυριακόπουλου) διότι δημιουργούν τα υψηλότερα δυνατά δυνητικά κέρδη από της εξόρυξη βωξίτη για την ELMIN εφόσον θα μπορεί να έχει την κυριαρχία της μεταλλείας στο λιμάνι των Δελφών και την αποκλειστική μεταλλευτική χρήση  όλης σχεδόν  της περιοχής γύρω από αυτό.
               Η  τοπική οικονομία καταδικάζεται μαζί με την τοπική κοινωνία (θέσεις εργασίας στον βωξίτη στην καλύτερη περίπτωση 2% τα τελευταία δέκα χρόνια με δηλωμένη πρόθεση δραστικής μείωσης προσωπικού, με απολύσεις , από την πρώτη στιγμή  από την αγοράστρια ΕΛΜΙΝ).  Οι απώλειες για την Εθνική Οικονομία, από την περαιτέρω συρρίκνωση των υπαρχουσών ανταγωνιστικών της μεταλλείας δραστηριοτήτων και της απώλειας της  δυνητικής παραγωγικής δυνατότητας των Δελφών, αποτελούν κατά πολλούς  το μεγαλύτερο σε εξέλιξη  σκάνδαλο με παγκόσμια εμβέλεια (μιας και οι ΔΕΛΦΟΙ που εκτίθενται πια σε σοβαρό κίνδυνο - με προβλεπόμενη «ακίνδυνη» περιοχή «αποκλειστικής μεταλλευτικής χρήσης»  κάπου ενάμιση χιλιόμετρο από τον αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά του   Δελφικού Τοπίου - δεν αποτελούν τοπική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά Παγκόσμια με ανάλογη αναγνωρισιμότητα).
              Επιπλέον   καταγγελία του 2015 (συν.2) μιλάει ευθέως για σκάνδαλο συγκάλυψης σε εξέλιξη υπέρ των συμφερόντων της εξόρυξης βωξίτη καταθέτοντας για πολλοστή φορά από το 2010 τις ίδιες καταγγελίες που οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αγνόησαν βολικά  (βλ. συν. Παράρτημα). Αναφέρει ότι επί δεκαετίες  η τοπική εταιρία εξόρυξης συμφερόντων Κου Οδυσσέα Κυριακόπουλου  ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, S&B (σήμερα  στην IMERYS) έχει προβεί   σε καταπάτηση πλήθους Νόμων και κανόνων κατά την εξόρυξη βωξίτη, δεν έχει  εκπληρώσει υποχρεώσεις αποκατάστασης κ.α. κερδίζοντας ανυπολόγιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας και σήμερα είναι σε εξέλιξη μεταβίβαση του βωξίτη της Φωκίδας στην ΕΛΜΙΝ που θα εξυπηρετήσει την καθοριστική απομάκρυνση των υπευθύνων από τα χρέη τους. Η καταγγελία του 2015 ζητάει κατεπειγόντως να γίνουν επιτέλους οι έλεγχοι των καταγγελλομένων και   επισημαίνει , «..Σήμερα , Μάιος  του 2015, έχουν δημιουργηθεί συγκεκριμένες  συνθήκες, που απαιτούν την ΑΜΕΣΗ  και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  παρέμβαση όλων σας, για να μην οριστικοποιηθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από αυτές τις παρανομίες  σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος ,με  απαλλαγή των  πραγματικών υπαίτιων  από τις  υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους. » . Και αυτή η καταγγελία  εκκρεμεί ακόμα (βολικά)  για τα συμφέροντα του Κου Κυριακόπουλου (S&B –IMERYS) και της ΕΛΜΙΝ.
Εναλλακτικές προτάσεις που αγνόησαν  τα Υπουργεία: 
             Από την πρώτη στιγμή και πριν αρχίσει η αντιπαράθεση με καταγγελίες κ.λπ. κατατέθηκαν συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις για την συνύπαρξη των δραστηριοτήτων εξόρυξης βωξίτη των εταιριών συμφερόντων Κου Κυριακόπουλου (S&B- ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ –IMERYS)  και της  ELMIN με τις κύριες δραστηριότητες της περιοχής, την επιβίωση της τοπικής κοινωνίας και την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Συμφέροντος.  Όλες αγνοηθήκανε αναιτιολόγητα.

Κε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κε Προκόπη Παυλόπουλε,

Υπό την αιγίδα σας πρόκειται να λάβει χώρα Οικονομικό Φόρουμ τέλος Φεβρουαρίου στους Δελφούς , σημαντικό για μία χώρα σε κρίση όπως η χώρα μας σήμερα , μόνο που:

-Χορηγοί του Φόρουμ είναι και οι εταιρίες ΕΛΜΙΝ και η IMERYS (Κος Κυριακόπουλος-S&B-ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ) με δηλωμένες αντιλήψεις και προθέσεις.  
-Συμμετέχοντες, προσωπικότητες που επί Υπουργίας τους και Πρωθυπουργίας τους τα τελευταία χρόνια συνέβησαν όλα αυτά που προαναφέραμε (ασχέτως εάν είχαν γνώση ή αν άλλα τους έλεγαν οι έμπιστοι σύμβουλοί τους)  που στήριξαν υπεράνω οτιδήποτε άλλου τα συμφέροντα των συγκεκριμένων χορηγών.
-Το αποτέλεσμα της ύπαρξης και των δράσεων των προαναφερομένων σε συντονισμό, αποτελούν την επιτομή των λόγων για τους οποίους δεν αναπτύχθηκε ποτέ και τελικά  καταστράφηκε η Ελληνική Οικονομία.

             Τι θα ειπωθεί σε αυτό το Φόρουμ που να μην θίγει τα συμφέροντα των συμμετεχόντων και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ισχυρή αυτοκριτική; Τι μπορεί να ειπωθεί σε αυτό το Φόρουμ, αν αγνοηθεί το τι έχουν προκαλέσει στον (εμβληματικό για θέματα ανάπτυξης) τόπο που διεξάγεται αυτό το Φόρουμ, οι ίδιοι οι παράγοντες της εκδήλωσης;
              Καμία βαθμίδα της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να προβαίνει σε εκδηλώσεις με χορηγούς των οποίων οι δραστηριότητες έχουν εκκρεμότητες  με όλους τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς   και την Δικαιοσύνη  οι οποίες δεν έχουν βρει τον δρόμο τους επί  πέντε χρόνια  και η περαιτέρω καθυστέρηση σε πραγματικό χρόνο εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των χορηγών αυτών. 

Αυτό Κε Πρόεδρε θα μπορούσε να θεωρηθεί  ως ο ορισμός της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Οι κάτοικοι της περιοχής των Δελφών, η κοινή λογική και όσες επιστήμες έχουν εκφράσει άποψη υποστηρίζουν ότι ο  Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΩΞΙΤΗΣ και είμαστε σίγουροι ότι συμφωνείτε. 
               Πιστεύουμε ότι και εσείς  κατανοείτε μετά τις νέες πληροφορίες πως οι συνειρμοί είναι αυτόματοι και τα ερωτήματα τίθενται αμείλικτα από μόνα τους.
Η Ομοσπονδία μας και   χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούν το θέμα , έχουμε  βγάλει τα συμπεράσματά μας για όσα γίνονται στους Δελφούς και όσο οι καταγγελίες μένουν αναπάντητες θα παραμένουν τα ίδια  , όχι με δική μας ευθύνη. 
Βάση αυτών αποφασίσαμε  από το  2014 και προετοιμαστήκαμε για  την διεθνοποίηση του θέματος   με σύνθημα: «ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ». Εξελίξεις  από το 2015 όπως το πάγωμα της εξέλιξης των Χωροταξικών σε όλη την Ελλάδα και άλλων ενδείξεων ότι μπορεί   η Πολιτεία να πράξει τα αυτονόητα  ανέστειλαν προσωρινά την δράση αυτή.  Η απόφασή μας έχει δηλωθεί και δημόσια και δεν αφορά ούτε μυστικό ούτε απειλή αλλά ανοιχτά και ξεκάθαρα   δήλωση των προθέσεών μας για συνέχιση του αγώνα μας μέχρι να πράξει η Πολιτεία τα αυτονόητα. 
Είμαστε στην διάθεσή σας μέχρι την υλοποίηση του Φόρουμ  για την παράθεση όλων των στοιχείων και σκέψεών μας προκειμένου σε αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων να μην περιληφθεί ούτε καθ’ υποψία η Προεδρία της Δημοκρατίας στους  «ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ».
                   
12 Φεβρουαρίου 2016
Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ                                                                            ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.