Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή - Επιστρέφει ο χιονιάς.



«Χαλάει» ο καιρός από την Παρασκευή καθώς σε σημαντικό μέρος της χώρας θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ επιστρέφει ο χιονιάς.....

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο όπου αναμένονται και χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές ενώ θα υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ:
Την Παρασκευή ξεκινούν οι βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Μάλιστα τα φαινόμενα από τα δυτικά και τα βόρεια θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα,ς ενώ το βράδυ θα ενισχυθούν οι άνεμοι.
Το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Την Κυριακή θα επικρατεί κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα νότια και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός.
Την Τρίτη αναμένονται βροχές αλλά και χιονόνερα στα νότια, ενώ στα βόρεια της χώρας θα πέφτει χιόνι και θα σημειωθεί παγετός.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου