Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε στα 69 του ο θρυλικός Ντέιβιντ Μπόουϊ


Δεν το ήξερε κανένας. Δεν το περίμενε κανένας. Και δύο μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του, ο Ντέϊβιντ Μπόουϊ - όπως ήθελε να προφέρεται το όνομά του - πέθανε “ήσυχος, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του”, σε ηλικία 69 ετών......

Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του, σκηνοθέτης Ντάνκαν Τζοουνς. “Ο Ντέϊβιντ Μπόουι πέθανε μετά από μια γενναία, 18μηνη μάχη με τον καρκίνο”, δήλωσε. “Και παρ’ όλο που πολλοί από εσάς μοιράζεστε την απώλειά μας, σας ζητώ να σεβαστείτε την οικογένειά μας αυτή την ώρα του πένθους…”
Ήταν ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης και μία θρυλική προσωπικότητα της Ροκ. Έγραψε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια του είδους και συνεργάστηκε με τους καλύτερους. Ήταν ένας χαμαιλέων και δίδαξε σε γενιές μουσικών την δύναμη της θεατρικής παρουσίας επί σκηνής. Από τον Ziggy Stardust στο “Space Oddity” toy 1969, μέχρι το συγκλονιστικό “Lazarus” από το φετεινό “Blackstar”, o Μπόουϊ, όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι New York Times,  τραγουδούσε πάντα από την θέση του outsider: ο εξωγήϊνος, ο ανδρόγυνος, ο αντικοινωνικός, ο αστροναύτης από μακριά.

Ο Μπόουϊ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947, στο Νότιο Λονδίνο, ως Ντέιβιντ Τζόουνς. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016, την ημέρα που συμπλήρωνε τα 69 χρόνια του, κυκλοφόρησε επίσημα το "Blackstar" - το 29ο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας του.

Ήταν παντρεμένος με το μοντέλο Ιμάν και είχαν μία κόρη, την Αλεξάντρια Τζόουνς.
Σε συναυλία το 1995.

Ziggy Stardust, 1969.

Το 1983.

Φωτογραφικό πορτραίτο από τον Χέλμουτ Νιούτον, το 1983.

Το 2000.

Με την Ιμάν το 2005.

Αντιδράσεις

Ηταν ο καλύτερος" έγραψε ο Ιγκι Ποπ.
"Ημουν τόσο τυχερή που σε γνώρισα!!!" έγραψε η Μαντόνα.

"Μεγάλωσα ακούγοντας Ντεϊβιντ Μπόουϊ", έγραψε ο βρετανός πρωθυπουργός.


kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου