Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Μετά από 28 χρόνια γεννήθηκε μωρό σε ορεινό χωριό


Στην Ιταλία, στο ορεινό χωριό Οστάνα είχε να γεννηθεί μωρό 28 χρόνια. Ο μικρός Πάμπλο χάρισε ζωντάνια και ελπίδα στο χωριό με την γέννησή του.....


Ο πληθυσμός του ορεινού χωριού είχε αρχίσει να μειώνεται ήδη από την αρχή του 20ού αιώνα, αλλά ο αργός του θάνατος ξεκίνησε μετά τον πόλεμο.
Η τελευταία γέννηση είχε καταγραφεί το 1987 και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι μόλις 41.
Ο πατέρας του Πάμπλο, -Ισπανός εξ ου και το όνομα- είναι στα χαρτιά ο 85ος κάτοικος της Οστάνα.
Ο δήμαρχος του χωριού Τζιάκομο Λομπάρντο υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά το καινούριο μέλος της μικρής κοινότητας, έχοντας δώσει κίνητρο στους γονείς να παραμείνουν στο χωριό. Αρχικά οι γονείς, η 41χρονη Σίλβια Ροβέρε και ο 36χρονος Χοσέ Μπερδούγκο, σκόπευαν να μεταναστεύσουν στην Ρεουνιόν, όμως ο δήμος αποφάσισε να τους δώσει η διαχείριση ενός καταφυγίου, ελπίζοντας πως θα αντιστραφεί η τάση ερήμωσης.
Η κίνηση του δήμου φαίνεται να απέφερε καρπούς αφού το μικρό χωριό στα βουνά του Πεδεμόντιου απέκτησε νέο μέλος μετά από τόσα χρόνια.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.